Криминално

Арестуваните полицейски шефове в София свили печеливш тото фиш от възрастна жена

Арестуваните полицейски шефове в София свили печеливш тото фиш от възрастна жена

arestuvanite-politseiski-shefove-svili-422

 

 

Излязоха подробности около случая с арестуваните софийски полицаи.

Задържаните висши столични служители на СДВР отмъкнали тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба. Това стана ясно по време на брифинг от прокуратурата.

 

 

 

„След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла й, от който липсват пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт за да получи печалбата си. Обяснено й било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и сумата ще бъде изплатена от централата на  БСТ“, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

„Сигналът за кражбата бил докладван лично на шефа на 3 РУ, който я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата бил изпратена не по установения ред, директно с писмо от началника на 3 РУ“, обясни още тя.

 

 

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че зам-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

 

 

„На 11 февруари относно случая е сезирана Софииска районна прокуратура. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници“, заяви зам-районният прокурор Иво Илиев.

 

 

„При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства“, съобщиха още той.

 

 

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са  достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение „Задържане под стража“, предава Нова тв.

 

 

 

Директорът на „Вътрешна сигурност“ обясни, че е получил сигнал от директора на столичната дирекция на вътрешните работи.

 

 

 

„По отношение на случая, интересното е, че дамата, депозирала случая е възрастна, с недобро финансово състояние, която се грижи за малко дете”, обясни той.

 

 

 

Жената се е явила в българския спортен тотализатор е заявила, че печелившият фиш й е бил отнет. Дори това не е попречило на полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име

 

 

 

„Провеждат се действия по разследването да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил в дамата. Впоследствие се озовава у зам.-началникът”, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

 

„Системата има воля да се чисти от корумпираните си служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си“, добави тя.

 

Глас БГ

loading...
Криминално

More in Криминално

big_8

Как преди 25 години убиха Васил Илиев – първото знаково убийство на мафиотски бос у нас

април 25, 2020
big_Eurozone_489x_6907f4

Гешев сравни побоя над Слави Ангелов с атентат срещу държавата! СНИМКИ

април 23, 2020
big_big_1a7b

Арестуваха нападателите на журналиста Слави Ангелов! СНИМКИ

април 23, 2020
5e3e6d15b_lucho_sin

Арестуваният за грабежи син на Лъчо Мозъка избягал от джипа, който уби Милен Цветков

април 20, 2020
654

Касапница във Велинград! Известен треньор по плуване уби съпругата и сина си и се самоуби! СНИМКИ

април 12, 2020
neizvesten-prebi-maika-razhozhdashta-se-914

Неизвестен преби майка, разхождаща се в гората с бебе… СНИМКИ

април 9, 2020