Криминално

Арестуваните полицейски шефове в София свили печеливш тото фиш от възрастна жена

Арестуваните полицейски шефове в София свили печеливш тото фиш от възрастна жена

arestuvanite-politseiski-shefove-svili-422

 

 

Излязоха подробности около случая с арестуваните софийски полицаи.

Задържаните висши столични служители на СДВР отмъкнали тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба. Това стана ясно по време на брифинг от прокуратурата.

 

 

 

„След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла й, от който липсват пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт за да получи печалбата си. Обяснено й било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и сумата ще бъде изплатена от централата на  БСТ“, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

„Сигналът за кражбата бил докладван лично на шефа на 3 РУ, който я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата бил изпратена не по установения ред, директно с писмо от началника на 3 РУ“, обясни още тя.

 

 

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че зам-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

 

 

„На 11 февруари относно случая е сезирана Софииска районна прокуратура. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници“, заяви зам-районният прокурор Иво Илиев.

 

 

„При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства“, съобщиха още той.

 

 

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са  достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение „Задържане под стража“, предава Нова тв.

 

 

 

Директорът на „Вътрешна сигурност“ обясни, че е получил сигнал от директора на столичната дирекция на вътрешните работи.

 

 

 

„По отношение на случая, интересното е, че дамата, депозирала случая е възрастна, с недобро финансово състояние, която се грижи за малко дете”, обясни той.

 

 

 

Жената се е явила в българския спортен тотализатор е заявила, че печелившият фиш й е бил отнет. Дори това не е попречило на полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име

 

 

 

„Провеждат се действия по разследването да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил в дамата. Впоследствие се озовава у зам.-началникът”, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

 

„Системата има воля да се чисти от корумпираните си служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си“, добави тя.

 

Глас БГ

loading...
0
Криминално

More in Криминално

наскаImage_8180015_128

Баба Наска: Молих ги да дойдат на другия ден, като взема пенсията!

февруари 13, 2020
big_12001

Четвърти ден поред: Нов въоръжен обир в София. Мъж с пистолет взе оборота на магазин

февруари 13, 2020
белоземImage_8176306_126

Гешев в Белозем: Ако не се справим с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата! СНИМКИ

февруари 11, 2020
phplkrbax_559x345

Умопомрачително: Вижте каква сума прибирал на месец шефът на митница „Калотина“

февруари 8, 2020
4e26f812b9862620c627fa4b461123dd

Изненада! Заловеният кокаин в „Слатина” ненадейно се стопил от 500 на едва 20 кила

февруари 7, 2020
vlcsnap-2020-02-06-17h25m40s246

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от акцията на ГДБОП и МВР на „Калотина“! Арестуваните: Или плащаш, или прелиташ, за да минеш

февруари 7, 2020