ОБЩЕСТВО

Водопроводът за Перник пълзи със скоростта на охлюв – 1 км за 4.3 дни

Водопроводът за Перник пълзи със скоростта на охлюв – 1 км за 4.3 дни

 

111_727

 

 

С тези темпове работите ще бъдат завършени 20-ина дни по-късно от обещания от правителството срок

„Спешно“ полаганият нов водопровод от Мало Бучино до Перник, който трябва да пренася вода по софийската ВиК мрежа до мъчещия се във воден режим Перник, се движи със скоростта на охлюв, пише в. Сега.

 

 

Вчера областният управител на Перник Емил Костадинов на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове е запознал присъстващите с „подготовката и изпълнението на процедурите, свързани със строителството на водопровода от село Мало Бучино до град Перник, ведно с помпена станция и резервоар, с цел аварийно водоснабдяване на град Перник“.

 

 

 

От изказването му става ясно, че са положени 3 (три!) км тръби от водопровода, а на терен работят и специалисти от Камарата на строителите.

 

 

Полагането на тръбите започна на 1 февруари, което означава, че 1 км се полага за 4.33 дни. Ако работата продължи с тези „ударни“ темпове, водопроводът, който по проект е с обща дължина 13.5 км ще бъде завършен 58.5 дни след началото на работите, или едва на 30 март.

 

 

 

Припомняме, че водопроводът първоначално трябваше да струва 25 млн. лв., а после внезапно поскъпна до 27.39 млн. лв. А, по обещанията на правителството, работите трябва да приключат за 35-40 дни…

 

 

Единствената утеха за перничани в тази ситуация изглежда ще се окажат дъждовете напоследък. След тях нивото на язовир „Студена“ се е увеличило с 50 см само за последните 10 дни, според областния управител Емил Костадинов.

 

 

„Притокът на водата днес е 557 л/сек., а разходът е 254 л. Вярвам, че тези тенденции ще се запазят. С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето, което ни дава относително спокойствие“, заяви Костадинов.

 

 

 

Същевременно продължават проблемите на жителите на Големо Бучино. След техните протести те успяха да издействат врeмeннa oргaнизaция нa движeниe и пътят Пeрник-Гoлeмo Бучинo e oтвoрeн зa aвтoмoбили, макар и само cутрин и вeчeр. Прeз ocтaнaлoтo врeмe обаче движeниeтo e рaзрeшeнo само зa грaдcкия трaнcпoрт, училищния aвтoбуc, кoлитe cнaбдявaщи търгoвcкитe oбeкти и зa cпeциaлизирaнитe aвтoмoбили – линeйки, пoжaрни и пoлицeйcки пaтрули.

 

 

Пo инфoрмaция нa Eмил Кocтaдинoв тръби зa вoдoпрoвoдa ca дocтaвeни вeчe и нa плoщaдкa в рaйoнa нa ceлo Мaлo Бучинo. В района започват и дeйнocтитe пo изгрaждaнeтo нa пoмпeнaтa cтaнция и рeзeрвoaрa.

 

Сега

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

phpc4glap_800x_

“Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш“

април 23, 2020
big_31_8942

Крум Савов: Утре ще ми гостува човек, който твърди, че Кристиан Николов и Милен Цветков са били през две каравани на морето

април 23, 2020
big_1a9d

Мутафчийски: Изследвахме оздравели пациенти от COVID-19, резултатите са много обезпокоителни

април 23, 2020
big_13d8

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

април 23, 2020
img_5ea03e08c46b3-410x260

Властта крие 17 млн. лв. далавери с европари на майката на убиеца на Милен – Брюксел спи ли?

април 23, 2020
kiril-ananiev-izdade-zapoved-zatvariane-845

Нова заповед спира движението на границата с Турция!

април 23, 2020