Политика

Горанов уволни цялата комисия по хазарта, назначи началника на кабинета си за нейн шеф

Горанов уволни цялата комисия по хазарта, назначи началника на кабинета си за нейн шеф

 

дхphpucisfz_800x

 

 

Министърът на финансите Владислав Горанов смени изцяло състава на Държавната комисия по хазарта, която в последните седмици е на прицел заради скандала с лотариите на Васил Божков.

 

 

Горанов е пратил началника на кабинета си Георги Йорданов да оглави ДКХ – до намирането на титуляр, става ясно от съобщение на МФ. От министерството посочват, че досегашният председател Александър Георгиев е бил освободен, като твърдят, че това е станало по негова молба. Георгиев бе сред арестуваните в мащабната акция на прокуратурата, но бе пуснат под парична гаранция.

 

 

 

След разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, директора на НАП и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ се предприеха действия за промяна в състава на ДКХ, се казва в прессъобщението на МФ.

 

 

 

Новите попълнения в комисията по хазарта са: Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централното управление на НАП, и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

 

 

 

Временният председател на хазартната комисия има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности, обясняват от министерството за Георги Йорданов, който е шеф на кабинета на Владислав Горанон от ноември 2014 г. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите.

 

 

 

 

От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

 

БНР, Дунав мост

loading...
0
Политика

More in Политика

бигbig_bjhyvo

Борисов с обръщение към българите за удължаване на извънредното положение: Благодаря ви, гордея се с вас!

април 1, 2020
0ed0a922bdb1ab8eb5d79b75399af21b

Правителството реши: Удължаване на извънредното положение до 13 май!

април 1, 2020
общ-изглед-зала-парламент-бгнес(1)

От днес депутатът взема 9600 лв. с бонусите, вдигнаха си заплатите и министрите! Не, това не е шега

април 1, 2020
7764556

Менда Стоянова: Ще се наложи извънредното положение да бъде удължено

април 1, 2020
kacarov2

Д-р Стойчо Кацаров: Има нещо гнило в тази пандемия

април 1, 2020
big_swe

Мутафчийски: Ако пробите на депутатите са отрицателни, ще продължат да работят. Не можем да закрием държавата

април 1, 2020