Политика

Горанов уволни цялата комисия по хазарта, назначи началника на кабинета си за нейн шеф

Горанов уволни цялата комисия по хазарта, назначи началника на кабинета си за нейн шеф

 

дхphpucisfz_800x

 

 

Министърът на финансите Владислав Горанов смени изцяло състава на Държавната комисия по хазарта, която в последните седмици е на прицел заради скандала с лотариите на Васил Божков.

 

 

Горанов е пратил началника на кабинета си Георги Йорданов да оглави ДКХ – до намирането на титуляр, става ясно от съобщение на МФ. От министерството посочват, че досегашният председател Александър Георгиев е бил освободен, като твърдят, че това е станало по негова молба. Георгиев бе сред арестуваните в мащабната акция на прокуратурата, но бе пуснат под парична гаранция.

 

 

 

След разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, директора на НАП и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ се предприеха действия за промяна в състава на ДКХ, се казва в прессъобщението на МФ.

 

 

 

Новите попълнения в комисията по хазарта са: Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централното управление на НАП, и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

 

 

 

Временният председател на хазартната комисия има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности, обясняват от министерството за Георги Йорданов, който е шеф на кабинета на Владислав Горанон от ноември 2014 г. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите.

 

 

 

 

От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

 

БНР, Дунав мост

loading...
0
Политика

More in Политика

октай5079f03520bb4c64a4f19a46bc3ef288

Божков не е Цветан Василев. От днес Гешев и Борисов трябва многократно да си увеличат охраната

февруари 3, 2020
dim_uzunov_1

Защо в записи с президента е важно съдържанието, а с хора от кабинета – не

февруари 3, 2020
nenchev

Ненчев счупи тъпомера: Възможно е Десислава Радева да е агент на чуждо разузнаване

февруари 3, 2020
Роско44051_cbZFqQEw7FQVw7zUNUg4G35GmRidCt

Плевнелиев пак нападна Радев: Морално се провали. Ще играе за втори мандат, за да избяга от правосъдието

февруари 3, 2020
georgi-bliznashki-nova

Близнашки: Президентът трябва да подаде оставка, за да покаже, че носи отговорност

февруари 2, 2020
1580664387

Посланик Макаров: Има сили, които не искат да има „Балкански поток“, не искат и Путин да дойде в България

февруари 2, 2020