Криминално

Защо бе убит букмейкърът Йордан Динов и кой е неговият екзекутор?

Защо бе убит букмейкърът Йордан Динов и кой е неговият екзекутор?

fcc722537760141cc86f8fdfc8fa42e1

 

 

4 април 2012 година, 6 куршума застигат на кръстовище на улиците „Будапеща“ и „Кирил и Методий“ благоевградчанина Йордан Динов. Посред бял ден! Убиват го на място! Смъртта на именития възпитаник на Американския университет в Благоевград, потомък на известна фамилия, разтърси Благоевград, шокира България.

 

 

 

Показно, поръчково убийство на млад и уважаван в областния център бизнесмен. Математически гений, многократен шампион на България по математическа лингвистика, в топ десет в света по спортен бридж и собственик на фирма за футболни залагания -официален представител на известна в цяла Европа букмейкърска компания, която отваря офиси у нас.

 

 

Успешен бизнес заради добрата работа на Динов и по-добрите му коефициенти, давани на любителите на футболните залагания. Изключително конкурентноспособен ,застрашил големи корпоративни интереси у нас! Почти 8 години по-късно един новоизбран прокурор направи ударна акция ,след която името на Йордан Динов изплува, като бизнесмен, елиминиран в битката между букмейкърските фирми и хазартните играчи на пазара.

 

 

 

За убийството на Динов се заговори активно 8 години по-късно, след ареста на олигарха Васил Божков! Тази седмица се появиха публикации, в които се задава въпроса : Божков ли поръча Динов?! Въпрос, на който има надежда да се получи отговор скоро. Ще излезе ли на светло убиецът на Динов, както и поръчителят на тази показна кървава екзекуция?! Забравен от следствените органи ,от прокуратура, случаят със смъртта на Динов, днес отново е актуален.

 

 

 

Коментари разчовъркаха болезнено стари рани на близките и приятелите му, но и припомниха как един брилянтен математик, воден от страстта си да прави математически изчисления и прогнози, се превърна в успешен мениджър и заплаха за вълците в хазартния бизнес у нас и в Европа. Избран да представлява европейска компания, сред стотици кандидати, Динов бързо наложи марката на офисите си в цяла България.

 

 

 

И ако не бяха го емиминирали, днес той със сигурност щеше да е един от най-успешните български предприемачи. За кратко Йордан Динов отвори десетки офиси, осигуряваше работа на над 100 човека. Забелязан като нов играч в хазартния бизнес, той бе подложен на унищожителна атака и непрекъснати проверки от НАП ,прокуратура и комисията по хазарта, тогава. Актовете му, наложени като част от пресата, падаха един подир друг пред съда, защото Динов играеше по правилата, без да гази българските закони.

 

 

 

Над 100 спечелени дела във всички съдилища в България. Тогава адвокатът му, благоевградчанинът Илко Стоянов, бивш заместник -кмет на Петрич, твърдеше пред Struma. com, че Динов е безпогрешен в работата си и, че всичките му актове, паднали в съдилищата, са ярко доказателство за опитите на държавната машина да смаже един законен бизнес, за да не се пречи да олигарсите в държавата.

 

 

 

Динов влезе много силно в бизнеса и въпреки серията безуспешни опити да бъде елиминиран от институциите ,той продължаваше да открива офиси и осигурява работни места Емблематичен в смелостта си, въпреки видимите намеци, че в България е трудно да организираш свой, конкурентен бизнес, поставяйки го на чисти и стабилни основи, Динов никога не се оплака, разказват негови близки .

 

 

 

Не ходеше с охрана, не споделяше, че се страхува. Защото Динов не беше Хазартен тип, той бе математик със страст към математическата лингвистика, две качества, осигурили му категоричния успех в този специфичен и доходоносен бизнес. Затова убийството му дойде като гръм от ясно небе. Благоевград бе потресен! България бе потресена. Много шум се вдигна тогава, но бързо утихна и 8 години случаят сякаш беше потънал в небитието.

 

 

 

Убиецът е неразкрит, поръчителят също. Най-многолюдното погребение ,на което бяхме свидетели. Сякаш целият град се бе изсипал да изпрати Йордан Динов. Стотици опечалени и ужасени хора изпроводиха Динов в последния му път. Шествие, което мина пред полицията в Благоевград в знак на протест срещу изявление на тогавашния вътрешен министър, Цветан Цветанов, разсърдил всички, които го познават с думите, че става въпрос за война в ъндръграунда и, че е убит хазартен бос.. Думи ,които не се отнасяха за Данчо Динов, защото той не бе хазартен подземен бос, а успешен менидъжър в силен и открит, законен бизнес…

 

 

 

Години наред за Динов не забравиха приятелите и близките му. Адвокатът му Илко Стоянов, роднини, близки приятели, приятелката на Динов, организираха традиционен турнир в памет на Динов, който всяка година събира стотици на футболно състезание. За Динов възпоменание бе направено преди 6 години и в Европарламента, на което присъстваха Оли Рен и Мартин Щулц и нито един български евродепутат.

 

 

8 -години по късно темата отново е страшно актуална.. Ще отговори ли разследването на прокуратурата и новоизбрания главен прокурор Ив. Гешев на въпроси, които денонощно терзаят близките му : Защо бе убит Йордан Динов и ще бъде ли наказан неговият екзекутор?!

 

Факти бГ

loading...
0
Криминално

More in Криминално

07e8d7e16e72178682193561cee37204

Жената, спасила Слави Ангелов: Кръвта му се стичаше и го задушаваше

март 19, 2020
obrat-pochinaloto-dete-asenovgrad-se-328

Обрат! Починалото 3-годишно дете в Асеновград се оказа убито!

март 13, 2020
efdf150102737561891b9e3a7091b95f

Гърция залови цял „хандбален отбор“ мигранти с фалшиви БГ паспорти

март 7, 2020
mazh-otide-magazina-a-kogato-se-varna-930

Мъж отиде до магазина, а когато се върна, намери семейството си убито! СНИМКИ

март 6, 2020
nai-loshata-novina-spoletia-semeistvoto-713

Трагедия! Най-лошата новина сполетя семейството на изчезналия Николай от Пазарджик след повече от месец издирване

март 3, 2020
154544_660_370

Жестока измама покрай коронавируса! Семейство от Созопол изгоря с пари

март 1, 2020