Политика

Испанската полиция откри и руска връзка с тузарската вила в Барселона, която свърза и Борисов с Валентин Златев

Испанската полиция откри и руска връзка с тузарската вила в Барселона, която свърза и Борисов с Валентин Златев

 

big_778f

 

Разследването на властите в Барселона е попаднало на руска следа в лицето на Александър Чавсев, който е посочен като основен партньор в компанията Numin Invest SL, на чието име е тузарската вила, пише испанското издание „Ел Периодико“, цитирано от frognews.bg.

 

 

Чавсев е бивш шеф на “Лукойл”, който е много близък до Валентин Златев – началникът на ‘“Lukoil Bulgaria”. Златев и Борисов са “близки приятели от години”, твърдят от Обединено гражданско сдружение. Смята се, че руснакът е бил използван като медиатор при покупката на къщата в Барселона заради солидните си доходи.

 

 

 

 

Прокуратурата вече е успяла да потвърди руската връзка с компанията на Йовчева. Чавсев се е появил през 2015 година и става мажоритарен партньор заедно със съпругата си. Двамата инвестират близо 3 милиона евро в основания с едва 3000 евро капитал бизнес.

 

 

Купеният от Йовчева скъпарски магазин е попаднал под прицела на прокуратурата по-късно. Според разследващите собственост на търговския обект е компанията EMA BGS SL, основана през юли 2014 година. Йовчева и баща й стават съдружници, след като инвестират по 1500 евро всеки. Същата година Palms Enterprises – офшорна компания в Кипър, става друг партньор, след като инжектира 1 750 000 евро.

 

 

Прокуратурата свързва още български имена с фирмата. Става дума за бизнесмена Йордан Христов – собственик на множество хотели в страната, и съпругата му Силвия Николова. Смята се, че те са вкарали в компанията 2.3 млн. лв.

 

 
.

 

Борисов и WikiLeaks

 

 

 

През 2005 година Бойко Борисов е избран за кмет на София. След това обаче попада под шпионския радар на САЩ. Според разпространените от WikiLeaks данни, сегашният премиер има финансова и политическа близост с Валентин Златев.

 

 

 

В телеграма,изпратена на 9 май 2006 година от американското посолство, се твърди, че Борисов е замесен в сериозни криминални деяния и поддържа много тясна връзка с “Лукойл” и Русия. Лоялността му и уязвимостта му спрямо Златев играят огромна роля във вземането на политическите решения в България, твърдят американските шпиони тогава.

 

Цялата статия в „Ел Периодико“ четете ТУК

 

Фрог нюз

loading...
Политика

More in Политика

posledni-danni-covid-19-u-nas-171

Легитимен ли е щабът, липсващ в задължителния Национален пандемичен план – кое може и кое не според документа?

април 22, 2020
goranov

Горанов: Как си го представяте? Искате да вземем хеликоптер и да разхвърляме пари по площадите ли?

април 22, 2020
1587545821_0

Европейска солидарност! ЕС иска 10 млрд. лв. от нас, Томислав Дончев – навит!

април 22, 2020
payimage2-7.php

БСП: Времето за проба-грешка изтече. Искаме ясен план за излизане от кризата

април 21, 2020
1587465671

Нинова със скандално разкритие за Лъчезар Иванов след смъртта на Милен Цветков: Лично поиска от нас…

април 21, 2020
big_30_5ad2

ГЕРБ провали изслушването на Борисов в парламента, не искали да правят „огнище на заразата“

април 21, 2020