Криминално

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от задържането на полицейските шефове, отмъкнали тото фиш на възрастна жена

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от задържането на полицейските шефове, отмъкнали тото фиш на възрастна жена

tova-sa-politsaite-otmaknali-fish-916

 

 

МВР публикува кадри от акцията Дирекция „Вътрешна сигурност“, при която бяха задържани двама висши полицаи, присвоили печалбата от тотото на самотна възрастна жена.

 

 

Красимир Любомиров и Николай Стоименов са двамата арестувани полицаи от СДВР,

 

 

Любомиров е зам. шеф на 3 РУ, а Стоименов е началник на група в сектор „Джебчийски кражби“. До преди месец и половина обаче Любомиров е бил началник на сектора, преди да се издигне, информира „24 часа“.

 

Николай Стоименов

Николай Стоименов

любоImage_8184395_1261
Красимир Любомиров

 

 

Разследването е започнало през януари тази година по повод жалба в Трето РУ-СДВР от възрастна жена, обект на джебчийска кражба в градския транспорт. Като слязла от превозното средство, тя установила, че от дамската й чанта липсва портфейлът с малко пари и тотофиш. При проверка след тиража, разбрала че печели сумата от 12 хил. лв., но сумата ще бъде изплатена в срок от 45 дни по посочена банкова сметка. Потърпевшата подала сигнал за кражбата, която е докладвана на зам. началника на Трето РУ. Той, в нарушение на служебните задължения я изпратил не по регламентирания деловоден ред, а на ръка с подписано от него писмо на свой колега, началник група в СДВР.

 

 

Междувременно в тотализатора постъпило писмо от началник групата в СДВР с питане кой е спечелилият и каква е сумата, като в писмото е указано кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Категорично е установено, че зам. началникът на Трето РУ е депозирал печелившият фиш и собствената си банкова сметка, за да получи печалбата, разкри по-рано днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

Както съобщихме, заместник районният прокурор на София Иво Илиев съобщи, че СРП е сезирана за случая на 11 февруари и незабавно е образувано досъдебно производство, по което веднага са предприети интензивни действия съвместно със служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ .

 

 

 

При претърсването на служебните помещения на двамата служители са иззети вещи и документи, като в кабинета на началник групата в СДВР е открита преписката по случая. Към момента на задържането им са извършени обиски, иззет е мобилният телефон на зам. началника на Трето РУ. По преценка на наблюдаващия прокурор е повдигнато обвинение на двамата по чл. 215 ал.1. С оглед високата обществена опасност на деянието, двамата са задържани за срок до 72 часа.

 

 

 

 

 

Глас БГ

loading...
0
Криминално

More in Криминално

arestuvanite-politseiski-shefove-svili-422

Арестуваните полицейски шефове в София свили печеливш тото фиш от възрастна жена

февруари 13, 2020
наскаImage_8180015_128

Баба Наска: Молих ги да дойдат на другия ден, като взема пенсията!

февруари 13, 2020
big_12001

Четвърти ден поред: Нов въоръжен обир в София. Мъж с пистолет взе оборота на магазин

февруари 13, 2020
белоземImage_8176306_126

Гешев в Белозем: Ако не се справим с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата! СНИМКИ

февруари 11, 2020
phplkrbax_559x345

Умопомрачително: Вижте каква сума прибирал на месец шефът на митница „Калотина“

февруари 8, 2020
4e26f812b9862620c627fa4b461123dd

Изненада! Заловеният кокаин в „Слатина” ненадейно се стопил от 500 на едва 20 кила

февруари 7, 2020