САЩ

Сандърс обяви началото на политическа революция в САЩ

Сандърс обяви началото на политическа революция в САЩ

 

epa08212286 Democratic presidential candidate Senator Bernie Sanders speaks during his primary night event at Southern New Hampshire University in Manchester, New Hampshire, USA, 11 February 2020.  EPA/CRISTOBAL HERRERA

След победата си на първичните избори на Демократическата партия в щата Ню Хемпшър, част от процеса по издигането на номинация на формацията за кандидат за президент за изборите през ноември, сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс нарече това, което той и неговите поддръжници са направили заедно, „нищо по-малко от началото на политическа революция„.

Според проучванията, той води убедително

Сандърс изтъкна, че тази победа изпраща „мощно послание“ и че е време да се заемем с американския „корпоративен и финансов елит„. Той благодари на доброволците в щата, подчертавайки, че те са причината за победата в Ню Хемпшър.

При преброени около 86 процента от подадените гласове, Сандърс зае първото място в първичните избори в Ню Хемпшър, като спечели 25,7 на сто от гласовете, като победи бившият кмет на Саут Бенд Пийт Бутиджидж с 1,3 процента. В първите първични избори в щата Айова през миналата седмица Бутиджидж победи Сандърс с малка преднина.

Междувременно след преброяването на гласовете, подадени на първичните избори на Републиканската партия в Ню Хемпшър, президентът Доналд Тръмп написа в профила си в „Туитър“, че е спечелил повече гласове в първичния вот от всеки друг кандидат в „историята на щата„.

„Медиите, произвеждащи фалшиви новини, търсят усилено историята на големия успех на демократите, но няма нищо твърде баснословно. Не е ли голяма история, че имам повече гласове в първичните избори в Ню Хемпшър от всеки друг действащ президент, в която и да е от двете партии, в историята на този страхотен щат? Не е незначителен факт!“, подчерта Тръмп.

 

Нюз БГ

loading...
0
САЩ

More in САЩ

ТРЪМПphprxigmz_800x

Провал на опита за импийчмънт на Тръмп

февруари 6, 2020
2

Започва най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години

февруари 4, 2020
-тръмп-2-1200x628-resize-quadrant(C)

Огромна трагедия и коварство: Демократите оплакват провала си в импийчмънта срещу Тръмп

февруари 1, 2020
сюл1580214937-lisd

Загина офицерът от ЦРУ, координирал ликвидирането на Сюлеймани

януари 28, 2020
изи1476793511-shutterstock-397569799

САЩ спира визите на 7 страни, ето кои са те

януари 22, 2020
big_Donald_Trump

Откриха процеса за импийчмънт на Тръмп в Сената

януари 16, 2020