ОБЩЕСТВО

Учителка нареди на учениците си под строй да заплюят свой съученик за наказание

Учителка нареди на учениците си под строй да заплюят свой съученик за наказание

учителка1493880103-991-ratio-uchilishte

 

 

Началната учителка Верка Маратилова от елитното пазарджишкото училище „Проф. Иван Батаклиев“ ще бъде проверена от прокуратурата заради това, че накарала учениците си да заплюят свой съученик за наказание.

 

 

Детето било изправено пред дъската за назидание, а останалите ученици били наредени в колона по един и по нареждане на Маратилова трябвало да го заплюят, съобщи БНР.

 

 

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни.

 

 

 

Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си дала отвод. Мотивът е, че не може да бъде безпристрастна, защото в школото учат техни деца и внуци.

 

 

Случката е от 9 януари и е станала в 3 б клас.

 

 

По време на междучасието няколко деца се скарали и за да се защити, деветгодишният Митко наплюл две от децата. Вместо родителите да бъдат предупредени за тази постъпка и заедно с педагога да намерят решение, учителката Маратилова решила да приложи свой възпитателен подход.

По време на час тя изправила Митко пред учебната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция учебните занятия продължили.

 

 

Семейството на Митко видяло, че синът им е подтиснат, отказва да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с впечатлението, че детето им има вирус.

 

 

 

За неприятния инцидент те разбирали няколко дни по-късно от възмутен родител на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по Митко.

 

 

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел „Закрила на детето“.

 

 

 

Проверките са установили, че има недопустимо нарушаване на професионалните задължения, но не е ясно защо директорът Даниела Кемчева не е наложила наказание на провинилата се учителка.

По желание на семейството Митко е преместен в друго училище и с него работи психолог.

 

БНР, Оф нюз

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_1119

Конфискуваха му и Майбаха, а Божков продава от Дубай луксозни жилища в София! СНИМКИ

февруари 3, 2020
пенчев5e_v8e8o3

Бизнесменът Ивайло Пенчев: Частните лотарии ще продължат постарому. С друг собственик

февруари 3, 2020
дхphpucisfz_800x

Горанов уволни цялата комисия по хазарта, назначи началника на кабинета си за нейн шеф

февруари 3, 2020
италия67af524c1cc343cfbab3f615205b13f7

Пробив! В Италия успяха да изолират коронавируса, до 6 месеца е възможна ваксина

февруари 3, 2020
метеоbig_1ce4

Синоптици: Задава се рязка промяна на времето, снежната покривка ще достигне 15 см.

февруари 3, 2020
октай5079f03520bb4c64a4f19a46bc3ef288

Божков не е Цветан Василев. От днес Гешев и Борисов трябва многократно да си увеличат охраната

февруари 3, 2020