ОБЩЕСТВО

Учителка нареди на учениците си под строй да заплюят свой съученик за наказание

Учителка нареди на учениците си под строй да заплюят свой съученик за наказание

учителка1493880103-991-ratio-uchilishte

 

 

Началната учителка Верка Маратилова от елитното пазарджишкото училище „Проф. Иван Батаклиев“ ще бъде проверена от прокуратурата заради това, че накарала учениците си да заплюят свой съученик за наказание.

 

 

Детето било изправено пред дъската за назидание, а останалите ученици били наредени в колона по един и по нареждане на Маратилова трябвало да го заплюят, съобщи БНР.

 

 

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни.

 

 

 

Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си дала отвод. Мотивът е, че не може да бъде безпристрастна, защото в школото учат техни деца и внуци.

 

 

Случката е от 9 януари и е станала в 3 б клас.

 

 

По време на междучасието няколко деца се скарали и за да се защити, деветгодишният Митко наплюл две от децата. Вместо родителите да бъдат предупредени за тази постъпка и заедно с педагога да намерят решение, учителката Маратилова решила да приложи свой възпитателен подход.

По време на час тя изправила Митко пред учебната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция учебните занятия продължили.

 

 

Семейството на Митко видяло, че синът им е подтиснат, отказва да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с впечатлението, че детето им има вирус.

 

 

 

За неприятния инцидент те разбирали няколко дни по-късно от възмутен родител на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по Митко.

 

 

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел „Закрила на детето“.

 

 

 

Проверките са установили, че има недопустимо нарушаване на професионалните задължения, но не е ясно защо директорът Даниела Кемчева не е наложила наказание на провинилата се учителка.

По желание на семейството Митко е преместен в друго училище и с него работи психолог.

 

БНР, Оф нюз

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ekskluzivno-balgarka-dokaza-kak-mozhesh-625

Какво става? Българка доказа как можеш да си позитивен и след съвестно изкарана карантина!

април 5, 2020
000-нинова

БСП с алтернативни мерки: Да се замразят военните проекти! Субсидии за осигуряване на прехраната

април 5, 2020
phplkpqj0_800x_

Пет несъмнени симптома, че сте прекарали коронавирус без да знаете, посочиха учени от Оксфорд

април 5, 2020
39c796fe2c7590fa6a93be043888a5da

Лекар от Испания: Студът ще спаси България, не политиците. Ананиев направи голяма грешка! (ВИДЕО)

април 5, 2020
640_1585229498

Вече 522 са заразените у нас, от тях 24 са новите случаи! Средната възраст е 46 години

април 5, 2020
eto-zashto-razpusnaha-mesitsinskiia-307

Ето защо разпуснаха Медицинския съвет – проф. Коста Костов едно към едно…

април 4, 2020