ОБЩЕСТВО

Бабата на заплютото в училище дете: Поразена съм от станалото, що за наказание е това!?

Бабата на заплютото в училище дете: Поразена съм от станалото, що за наказание е това!?

big_1

 

На 9 януари в около 5 часа следобед внука ми влезе в моя офис с оплакване за силно главоболие. Помислих, че се е разболял, затова на следващия ден го оставихме вкъщи. Тогава дъщеря ми се обади и ми разказа, че майка на едно дете от класа на внука ми й се обадила възмутена и разказала как госпожата накарала целия клас от третокласници да наплюят внука ми Митко като наказание за това, че се е плюл с други деца от класа. Бях поразена от това нещо.

 

 

Това разказа в ефира на Нова тв бабата на заплютия третокласник Митко от пазарджишко училище Цеца Медарова.

 

Обадих се на други родители от класа на детето, за да разбера дали това е наистина вярно, защото аз просто не можех да повярвам на този разказ. След това се обадих на директорката на училището и тя също се притесни.

 

 

Поискала е от учителката на децата да се извини и на детето, и на родителите. След три дни имаше родителска среща, но извинение нямаше. Сега нямаше да има такава гласност на случая, ако учителката просто се беше извинила за стореното, коментира още бабата на детето.

 

 

Детето наистина е участвало с други деца в плюене, аз не казвам, че то няма вина. Но децата са палави. Но това да накараш цял клас деца да плюят по едно момче, е твръде жестоко, що за назидание е това!?, коментира бабата.

 

 

Версията на учителката е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от въпросното момче и тя в състояние на афект е казала наплюйте го и вие, за да види, че това не е добре, разказа директорката на училището, където е станал инцидента.

 

 

Категорично не одобрявам поведението на учителката. Наше задължение е винаги да се държим професионално. Това, което е станало, е неприемливо. Изненадата за мен е огромна, тъй като въпросната учителка е обичана от децата и уважавана от родителите, посочи още директорката.

 

 

Учителката вече е наказана с предупреждение за уволнение. Но според мен по-голямото наказание за нея е болката, която тя самата изпитва от станалото, тъй като тя разбира грешката си, посочи тя.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024