Политика

За ГЕРБ всичко е безплатно. Правителството им подари два етажа от Малкото НДК за 10 години

За ГЕРБ всичко е безплатно. Правителството им подари два етажа от Малкото НДК за 10 години

 

php7az5pd_800x_

 

Министерският съвет, управляван от Бойко Борисов, подари на Политическа партия ГЕРБ, управлявана от Бойко Борисов, два етажа от възможно най-централната сграда в София – Малкото НДК за безвъзмездно ползване за срок от 10 години.

 

 

Безпрецедентното решение беше гласувано днес от Министерския съвет и съобщено от Правителствената информационна служба в графата „Правителството се разпореди с имоти“, след обстоятелственото изброяване на 3 стаи в Перник и работилница в Харманли.

 

 

Макар и скандално, решението на МС е напълно законно.

 

 

Когато партийната субсидия беше намалена от 11 лева на 1 лев, депутатите гласуваха партиите, получили над 1% да имат право на безплатни офиси.

 

 

По-късно субсидията беше увеличена от 1 на 8 лева, но текстът за безплатните офиси остана. Досега не е публично известно някой преди ГЕРБ да се е възползвал от него. От 1990 г. насам партиите ползват преференциални наеми за офисите си, многократно по-ниски от пазарните цени.

 

 

Тази седмица кметът на Перник Станислав Владимиров беше бурно приветстван заради решението си да изземе от партиите всички атрактивни общински имоти в центъра на града.

 

 

Оказа се, че само ГЕРБ ползва помещенията за партийни цели, а всички останали партии са ги преотдали за кръчми и магазини. От спирането на далаверата се очаква приходите на общината да се вдигнат с 300 000 лева, които Владимиров обеща за детски спорт.

 

Владимир Йончев, Оф нюз

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024