Политика

Караянчева: Притеснявам се Радев да не доведе на Шипка хората от паметника на Левски

Караянчева: Притеснявам се Радев да не доведе на Шипка хората от паметника на Левски

кара980x551_1537517482

 

 

Разделението, за което президентът работи в продължение на три години, при паметника на Васил Левски в София обра своите плодове.

 

 

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Сутрешния блок на БНТ.

 

По думите ѝ, една организирана група, водена от президента, грозно е осквернила паметта на Апостола, като е освирквала. “Притеснявам се, че след няколко дена ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук”, каза още Караянчева.

 

 

“Не беше уместно да се прави това шествие в този ден – това разделение…едното шествие, което беше на поклонението в църквата, другото е неговото шествие. Като обединител, мисля, че не беше денят и мястото да се прави такова нещо. Нека да има шествие, нека да участва, да се къпе в народната любов”, заяви пред БНТ председателката на Народното събрание.

 

 

“Вижте – снимките по улицата, сякаш отиват на сватба, в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой, няма как да не предизвикат бурни реакции в колегите”, коментира Караянчева.

 

 

Бих се замислила за управлението на държавата, ако това бяха случайни хора и са попаднали случайно да гледат церемонията и са реагирали по някакъв начин. Всичко това беше дирижирано. Имаше формации, които са обичайните протестиращи. Имаше и обикновени хора, които са дошли да видят президента. Няма нищо лошо в това. Нека президентът оглавява такива шествия, никой не спира правата на президента, но не беше уместно. Аз се почувствах обидена, защото бяха на първа линия там. Не бива да се случват такива неща“, посочи тя.

 

 

Пред БНТ тя заяви още, че управляващото мнозинство е стабилно.

 

“Държавата се развива – ние сме на трето място по икономически ръст, средната заплата се вдигна 6-7 пъти, минималната пенсия, минималната заплата – от 240 отиде на 610 лв. Всяка Коледа и Великден има добавки за пенсионерите. Държавата прави каквото може”, каза Цвета Караянчева.

 

БНТ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024