Политика

Кметът с 5-те апартамента: В ГЕРБ всички сме морални. Аз съм богат човек. Имам фабрики

Кметът с 5-те апартамента: В ГЕРБ всички сме морални. Аз съм богат човек. Имам фабрики

 

мараbig_big_30_12ab

 

Аз съм човек, който се занимава с бизнес от много години. През 1990 г. създадох първата си фирма. Малко са хората, които започнаха бизнес тогава и са продължили досега. Не съм приватизирал дружества.

 

 

 

После имах бизнес за стреч фолио, който през 2015 г., когато станах кмет, прехвърлих на сина ми. Това заяви в сутрешния блок на БТВ кметът на Стамболийски Георги Мараджиев след изнесената информация за съмнително придобити имоти и средства, предаде новини.бг.

 

 

„Сигналите срещу мен идват от общинския съветник Атанас Мавродиев и Илия Иванов. Първият искаше да си отмъсти, тъй като уволних жена му заради некадърност, а вторият дължи на общината 14 000 лв. за данъци, които не искаше да заплати“, коментира още той.

 

 

„Като кмет бях длъжен да предприема необходимите мерки и да бъде даден на частен съдебен изпълнител, който му отне лятното кино, за което се дължат данъците“, разкри Мараджиев.

 

 

 

„Стъпих в длъжност като кмет с 3 апартамента – имоти на мен и съпругата ми. През 2019 се сдобих с нов апартамент, който ще се опише в сегашната декларация“, каза още кметът на Стамболийски.

 

 

 

Георги Мараджиев допълни още, че през 2013 г. е отчел 285 хил. лева лични средства: „Фирмите ми са се развивали добре през всички тези години. Към момента личните ми средства и дивиденти са 600 000 лв.“

 

 

 

„Аз не съм милионер, но имам фабрики, които произвеждат стоки за милиони. Синът ми има достатъчно средства и може да си купи апартаменти“, отговори Мараджиев на въпрос дали е прехвърлил апартамент на непълнолетната си внучка.

 

 

Кметът на Стамболийски отговори и на въпрос нива или фабрика е продал на сина си за 2,5 млн. лева. Сигналите сочеха, че парцелът е на стойност между 60 и 70 000 лв.

 

 

 

„Продадох имот на сина ми, за да може фабриката да се развива. Този имот има експертна оценка, която сочи, че цена му е за малко над 2 200 000 лв. Аз продавам бизнес, който е за милиони. Продадох земята, сградите, оборудването и името на фирмата. Когато се каза, че аз съм продал нива за 2,5 млн. лв. То това ли е нива?

 

 

 

„Аз съм богат човек не само със средствата си, но и със семейството си. В ГЕРБ всички са морални хора, а при нас се подава оставка дори и при най-малкото съмнение. В политиката трябва да има морал“, завърши Георги Мараджиев.

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024