Европа

Макрон: Идва ужасна епидемия!… Германия вече обяви началото й!

Макрон: Идва ужасна епидемия!… Германия вече обяви началото й!

епидемия11e7d5bf20d845448e0be03fe8ad748d

 

 

Идва епидемия от коронавирус, това е казал френският президент Еманюел Макрон, предаде РИА Новости.

 

Държавният глава днес е посетил парижка болница, в която наскоро е починал един от най-малко осемнадесетте заразени с инфекцията граждани на западноевропейската държава.

 

 

„Идва ужасна епидемия. Опасността чука на нашата врата. Ние трябва да ѝ се противопоставим“, е заявил стопанинът на Елисейския дворец.

 

 

Германия също е в началото на епидемия от коронавируса, след като появилите се нови случаи на зараза в страната не могат да бъдат проследени до първоначалния източник Китай.

 

 

Това обяви днес на пресконференция германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс и БТА.

 

 

 

Появата на пет нови случая на коронавируса в западните и южните части на Германия, с които носителите на заразата в страната стават около 20, означава, че болестта навлиза в нова фаза, каза министърът. Той призова местните власти и работодателите да преразгледат плановете си за действия в случай на пандемия.

 

 

 

„Веригите [за предаване] на инфекцията вече са отчасти непроследими и това е нещо ново“, заяви Шпан. По думите му голям брой хора са контактували с пациенти и това е „голяма промяна“ спрямо 16-те досегашни пациенти, при които „веригата можеше да бъде проследена назад до източника Китай„.

 

 

Министърът прикани хората все пак да не изпадат в излишна паника и отбеляза, че „не всяко кашляне е случай на коронавирус„. Според него в Германия има достатъчно изолатори в болниците, ако се наложи да бъдат приемани голям брой заболели.

 

 

 

Измежду европейските страни най-много носителите на вируса – 322 – има в Италия. Италианци или хора, посещавали наскоро Италия, са тествани позитивно в Алжир, Австрия, Испания, Румъния, Хърватия и Швейцария, припомни той.

 

Дунав мост

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024