Политика

Малинов: САЩ ни унижават! Не може Америка да съди съдия, без български съд да го е осъдил

Малинов: САЩ ни унижават! Не може Америка да съди съдия, без български съд да го е осъдил

малинов2c28fc2095eae019e24ee99bf7a91f32_L

 

 

От съобщението на Държавния департамент на САЩ не става ясно защо съдия Андон Миталов търпи това наказание. Бих искал да коментирам защо Америка се занимава с този въпрос и нейна работа ли е това.

Това заяви обвиненият в шпионаж бивш депутат и бивш издател на вестник „Дума” Николай Малинов, председател на движение „Русофили“.

„Когато Америка ни консултира или там ни помага за нещо, мисля, че е редно и България да може. От каква позиция Америка раздава правосъдие“, попита Малинов, като обяви, че например за пръв път богомилите казали за равенството между мъже и жени. Сбъркан ни е светът – прагматичното вместо духовното, обобщи бившият издател на „Дума“.

От никъде , освен от медиите, не става ясно дали съдия Миталов е атакуван заради моят случай или заради някой друг случай. Не зная неговата биография. Този въпрос ще се изясни. Ако има доказателства за неговото корумпиране, моля тези господа да покажат документите.

Председателят на движение „Русофили“ отрече да е познавал съдия Миталов. В предаването „Тази сутрин“ Малинов даде пример – през миналата седмица съдът не го пуснал да излезе отново в чужбина, като бил поканен на събития в Русия (среща с руския патриарх Кирил), Индия, Франция и Сърбия. Беше ми забранено да ходя, защото събитията били незначителни – трябва ли тези държави да ни осъдят заради това, попита Малинов. И пак отрече да е имал какъвто и да е контакт със съдия Миталов. Отникъде не става ясно дали съдия Миталов е санкциониран заради моя случай, продължи Малинов.

„Америка раздава правосъдие, Русия – ордени“, продължи бившият депутат и помоли да бъдат предоставени документи за корупция, за да не станело като с „химическата епруветка в Ирак” и „малайзийския Боинг“ (полет MH17).

„Мога да кажа – благодаря за оценката, при условие, че Помпео, Лавров, Путин се занимават с тези въпроси, мен ме радва“, подчерта Малинов как вижда положението с дейността на движение „Русофили“.

Исках да реагирам на Борисов – не може да се говори за зловредно влияние на „Русофили“. Не искаме страната ни да е фронтова държава. Обвинен съм в шпионаж. Аз съм убеден, че българският съд ще бъде справедлив по този въпрос. Това, че на мен ми е наложена санкция от 50 000 лева е достатъчна, за да ми се наложи и друго наказание-да не мога да пътувам. Ако исках да се укрия, нямаше да се върна. Но аз искам да работя в България да докажа правотата си. Нито един контакт не е бил таен. Всичко разказвам в моите книги. Тези месеци се занимавам с издателски дейности. Кани ме главен редактор на френско издание и не ме пускат.

Попитан как би погледнал на това обвинен в шпионаж в полза на Русия да бъде пуснат да ходи там, Малинов отговори, че му била достатъчно тежка санкцията от 50 000 лева гаранция.

„Е защо се върнах тогава – моето връщане опроверга всички твърдения, че обвиненият в шпионаж Малинов ще се укрие. Ако исках да се укрия, щях да се укрия – какъв ми е проблемът. Аз съм български патриот, искам да докажа правотата си в България“, заяви бившият депутат и отрече, че при последното си пътуване до Русия е можел да предаде лично чувствителна информация на Путин.

„Макрон също смята, че Европа е по-силна с Русия. Меркел смята същото. Нека седнем и спорим с тези, които не са съгласни“, призова Малинов. Според него, Русия отговорила брилянтно на действията на САЩ на тема „шпионаж“ – награждавала тези, които работят за по-топли отношения. И нападна веднага – защо няма дадени доказателства пред съда за изгонените трима руски дипломати, защо САЩ първо не изчакат българският съд да осъди съдия Андон Миталов и тогава Вашингтон да наложи санкции.

Има милиони русофили. Какво правим, мачкаме ли ги? Така както Америка ни праща консултанти, така и ние да им пратим. Не може без духовното да ми говориш за прагматичното. Има нещо много сбъркано. Русия отговори по брилянтен начин. Ние сме над 10 русофилски организации в България. Много внимателно казвайте какво казва народа ни.

Изгонването на руските дипломати е част от хибридната война. Дайте ги тези доказателства за съдията! Внесете ги в прокуратурата и съда. Някой цели да се развалят българо-руските отношения. Засега нямаме санкции за „Турски поток“. Ами ако след 6 месеца кажат, че ще ни наложат санкции, какво ще правим с тези тръби за милиони? Ние влизаме в този конфликт.

Ударът е срещу България. САЩ унижават България. Не може Америка да съди един съдия, без българския съд да го е направил. Разследването срещу мен е в досъдебна фаза. Занимавам се с издателска дейност. Вчера се чух с Решетников. Днес той е рожденик. Влиза в болница. Поддържам връзка и с Малофеев. Те са мои приятели, които дълбоко уважавам.

За финал Малинов посочи, че би пътувал до САЩ – ако българските власти преценели да отиде като консултант в САЩ как да се отнасят към коренното си население и да направят света си по-хармоничен. Бившият депутат е сигурен, че САЩ унижават България.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024