Политика

ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков

ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков

 

bozhkov-vsichki-pechelivshi-sa-realni-938

 

 

Хазартният и футболен бос си е платил собственост за 1 милион в местна валута и ще получи резидентска виза

 

 

1 милион дирхама инвестиция в имот (275 хиляди щатски долара) отварят вратите на Дубай за всеки. България няма споразумение за реадмисия с Обединените арабски емирства, а практиката показва, че федералната монархия често отказва екстрадиция по различни причини дори на малкото страни, с които има подписани такива споразумения, пише „24 часа“.

 

 

Местното законодателство негласно защитава хората, вложили средства в благоденствието на страната. Инвестиция в собственост за поне 1 милион дирхама дава възможност за получаване на резидентска виза, тоест разрешение за пребиваване, което може да бъде разширено и за членовете на семейството. Най-добрият вариант за хора, разполагащи с подобни активи, е чрез инвестиции в недвижими имоти от висок клас.

 

 

 

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че се надява продецурата по екстрадицията на арестуваните в ОАЕ българи да бъде задействана. Гешев обави, че всичко зависи от държавата, в която са заловени като припомни, че безпрецедентно Сърбия вече над 5 години не екстрадира бившият банкер Цветан Василев.

 

 

 

Вероятно същото ще се случи и със собственика на „Нове холдинг“ Васил Божков. Обвиненията към него са, че стои начело на престъпна група, която е ощетила държавата с 559 млн. лв.

 

 

Вчера бе задържан е сътрудникът на бизнесмена Васил Божков – Борис Бекяров, собственик на известна столична галерия. Той бе арестуван на летището във Виена. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев.

 

 

 

Настоящият шеф на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев бе обвинен в длъжностно престъпление. Той е бил разпитан по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, след което е освободен срещу „парична гаранция“. Не е ясно дали е правил самопризнания по случая.

 

 

 

Официалният собственик на акциите на ПФК Левски Георги Попов също е обвинен за член на организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024