Политика

Плевнелиев пак нападна Радев: Морално се провали. Ще играе за втори мандат, за да избяга от правосъдието

Плевнелиев пак нападна Радев: Морално се провали. Ще играе за втори мандат, за да избяга от правосъдието

 

 

Роско44051_cbZFqQEw7FQVw7zUNUg4G35GmRidCt

 

Росен Плевнелиев нападна остро наследника си на поста Румен Радев. Става дума за тиражираната информация, че държавният глава назначил преди години бъдещата си съпруга Десислава Генчева на втори договор във ВВС.

 

 

„По този сигнал нещата са по-скоро махленски, елементарни, битови. Но в една голяма степен за мен много важни. Защото те показват същността на държавния глава. В продължение на три години той се вживяваше в ролята на морална алтернатива на всички останали. Добрият генерал, който сочеше и плюеше всеки ден – Народното събрание, правителството, постоянно в конфликт с всички, защото той беше моралната алтернатива. Ето виждате, че той не е никаква алтернатива.

 

 

 

Това е един човек, който в качеството си на ръководител на Военно-въздушните сили е погазил закона, за да назначи приближената нему госпожица. Факт е, че държавният глава е нарушил закона. Точка! Оттук нататък всичките негови приказки за върховенство на закона, че е алтернатива на системата, се провалиха“, каза Плевнелиев в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

 

 

„Висшият съдебен съвет има пълното право да се намеси и да провери всичко по отношение на тези СРС-та, дали там има злоупотреби. Аз апелирам към Министъра на отбраната не само, че е инициирал проверката, а трябва да каже истината. Той разполага с всички документи от тази 2014 г. и ние трябва да видим, в интерес на обществото е, дали Румен Радев е нарушил закона, по-специално трудово процесуалния кодекс, като е назначил в разрез със закона приближената нему г-ца Генчева за PR на ВВС. Обществото трябва да знае за това, защото оттук нататък неяснотите и съмненията за всички нас или прожектирането на тоя казус не ни помагат, нито надграждат нашата демокрация. Всеки, който е нарушил закона, трябва да се знае“, добави той.

 

 

 

„Ако погледнем нещата в тяхната същина: Едва ли ще се стартира процедура по импийчмънт. Има други, много по-важни казуси, по които президентът носи своята отговорност. Имаме три години от мандата, които са минали. Ако с вас тук трябва да кажем едно нещо, което е свършил. Едно.

 

 

 

Единственото нещо, е, че постоянно беше в конфликт и в противоборство с парламента и правителството. Той се държа като президент опозиционер. В резултат на това сега президента Радев има огромен проблем. Защото той заложи в тези три години само на една единствена карта –  да се прави на алтернатива на НС. Популистки да се заиграва с любовта на народа“, коментира президентът Плевнелиев.

 

 

 

 

„Президентът няма и не може да си мисли, че има абсолютен имунитет, той е условен, той носи отговорност. Морално той вече се провали, не му вярваме, защото той вече наруши закона. В тези 3 години Радев работеше за собствения си имидж, противопоставяше се на всички останали. Правеше се на някакъв по-различен герой. И отваряше вратата – мога да направя политически проект и т.н.

 

 

 

Ако той направи своя политическа партия, ще обслужи ГЕРБ страхотно. Защото нито един държавен глава няма да успее в очите на обществото. Защото обществото ще каже – той беше президент, сега имаме един пропуснат, профукан, провален мандат, защото единственото, което правеше като президент, беше да се бори за властта. Тоест, да вземе управлението на държавата, което не е в ръцете на президента, а в премиера. Хората не обичат такива хора.

 

 

 

Радев ще се бори за втори мандат и по друга причина. Той е нарушил закона през 2014 г., сега се ползва с имунитет, който ще падне 2021 г. Ето ви още една причина да играе за втори мандат – ще  иска да избяга от правосъдието, защото е нарушил закона през 2014 г. Той има един безоблачен мандат сега. Той няма проблемите, които Първанов има, които аз съм имал. Радев има много по-големи проблеми с правосъдието, защото в Конституцията е заложено държавния глава  да бъде обединител на нацията, той не го прави“, заяви още Плевнелиев.

 

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024