Русия

Путин постави на място русофобите: Кой щурмува Берлин? Чие знаме се развя над Райхстага?

Путин постави на място русофобите: Кой щурмува Берлин? Чие знаме се развя над Райхстага?

 

ПУТИН-РОЖДЕСТВО660_8763c08f2251995b7fb5293b0a899af6

 

 

Руският президент Владимир Путин нанесе нов ответен удар срещу държавите, които се опитват да пренапишат историята на Великата Отечествена война и преднамерено да омаловажат ролята на Съветската армия за унищожаването на нацизма, съобщава руската преса.

 

На съвещание с работната група за поправки в Конституцията президентът заяви, че победата във Великата отечествена война не може да бъде открадната от Русия, независимо от зачестилите опити на някои страни да омаловажат заслугите на съветските воини и да фалшифицират историята. Путин припомни, че никой няма да забрави „чий флаг се развяваше над Райхстага“.

 

 

 
„По повод на това, че някой иска да ни открадне Победата – опитите за това продължават, но то е невъзможно. Кой щурмува Берлин? Чий флаг се развя над Райстага? Тези неща никога няма да бъдат забравени“, категоричен бе руският лидер.

 

 

 
На заседанието Путин отбеляза, че Русия винаги ще отстоява историческата истина и за това подкрепя мерките, насочени към предотвратяване на различни фалшификации. Президентът смята, че в Конституцията трябва да бъде записано, че е недопустимо да се принизява подвигът на съветските войници.

 

 

 
Ако не се борим с пренаписването на историята, то в крайна сметка за единствената страна победителка във Втората световна война могат да бъдат обявени САЩ, или, още по-зле, някоя като Украйна, която на всичкото отгоре ни иска да има нищо общо със „Съветите“, подчертава изданието „Русская весна“.
 

 

 

Вече имаше случаи, в коико САЩ „погрешка“ наричаха американските военни „освободители“ на полските концлагери, докато истината е, че те бяха освободени от съветски войници. В Польше и Украйнаеотдавна се опитват да обвинят СССР в разпалването на Втората световна война, пренебрегвайки факта, че Украйна е била част от същия този СССР. Руските либерали, естествено, пригласят на поляците и украинците, като обвиняват Хитлер и Сталин в сговор за подялбата на Европа, изтъква изданието.

 
Превод и редакция: Епицентър.БГ

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024