Криминално

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от задържането на полицейските шефове, отмъкнали тото фиш на възрастна жена

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от задържането на полицейските шефове, отмъкнали тото фиш на възрастна жена

tova-sa-politsaite-otmaknali-fish-916

 

 

МВР публикува кадри от акцията Дирекция „Вътрешна сигурност“, при която бяха задържани двама висши полицаи, присвоили печалбата от тотото на самотна възрастна жена.

 

 

Красимир Любомиров и Николай Стоименов са двамата арестувани полицаи от СДВР,

 

 

Любомиров е зам. шеф на 3 РУ, а Стоименов е началник на група в сектор „Джебчийски кражби“. До преди месец и половина обаче Любомиров е бил началник на сектора, преди да се издигне, информира „24 часа“.

 

Николай Стоименов

Николай Стоименов

любоImage_8184395_1261
Красимир Любомиров

 

 

Разследването е започнало през януари тази година по повод жалба в Трето РУ-СДВР от възрастна жена, обект на джебчийска кражба в градския транспорт. Като слязла от превозното средство, тя установила, че от дамската й чанта липсва портфейлът с малко пари и тотофиш. При проверка след тиража, разбрала че печели сумата от 12 хил. лв., но сумата ще бъде изплатена в срок от 45 дни по посочена банкова сметка. Потърпевшата подала сигнал за кражбата, която е докладвана на зам. началника на Трето РУ. Той, в нарушение на служебните задължения я изпратил не по регламентирания деловоден ред, а на ръка с подписано от него писмо на свой колега, началник група в СДВР.

 

 

Междувременно в тотализатора постъпило писмо от началник групата в СДВР с питане кой е спечелилият и каква е сумата, като в писмото е указано кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Категорично е установено, че зам. началникът на Трето РУ е депозирал печелившият фиш и собствената си банкова сметка, за да получи печалбата, разкри по-рано днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

Както съобщихме, заместник районният прокурор на София Иво Илиев съобщи, че СРП е сезирана за случая на 11 февруари и незабавно е образувано досъдебно производство, по което веднага са предприети интензивни действия съвместно със служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ .

 

 

 

При претърсването на служебните помещения на двамата служители са иззети вещи и документи, като в кабинета на началник групата в СДВР е открита преписката по случая. Към момента на задържането им са извършени обиски, иззет е мобилният телефон на зам. началника на Трето РУ. По преценка на наблюдаващия прокурор е повдигнато обвинение на двамата по чл. 215 ал.1. С оглед високата обществена опасност на деянието, двамата са задържани за срок до 72 часа.

 

 

 

 

 

Глас БГ

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024