Политика

Радев отговори на нападките на властта и отсече: Слух е, че искам да правя преврат

Радев отговори на нападките на властта и отсече: Слух е, че искам да правя преврат

радев.ограда3e385c83d74c5d6067d56163b399120c_big

 

 

„Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България”, заяви президентът Румен Радев пред журналисти, съобщи Нова тв.

 

 

 

Той отказа да коментира подобни твърдения.

„По Конституция президентът има право да отправя обръщение когато реши и по каквато тема реши”, добави още той.

 

 

„Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението.“

 

 

 

Аз на кой премиер да вярвам. На този, който предния ден каза, че още декември месец е свалил доверието си от мен или на този, който вчера каза, че не води война с мен, подчерта президентът  Радев.
Преди дни премиерът Бойко Борисов направи първи коментар по повод изказването на държавния глава, че снема доверието си от кабинета му. Вчера пък каза, че не води война с никого.
„Управляващите пък казаха, че от три години, откакто съм президент, водят война с мен. Когато аз исках да работя с тях ми отказваха срещи, а щом казах, че отказвам да работя с тях ми пращат министри“, допълни президентът.
„Струва ми се, че живеем в страната на абсурдите“, каза Радев и допълни: „Аз не съм казал нито една лоша дума за България и за българското правителство. Няма и да го направя. Отдавна работя е помощ на българското правителство“.
Радев коментира и горещата новина от последните дни, че САЩ забраняват на български гражданин да влиза в страната им заради корупционни практики.
„Това си е решение на САЩ. Вярвам, че си имат своите мотиви. Очаквам да предоставят още материали. Това доказа, че ние можем да се преборим с корупцията само с ефективен български съд“, заяви Радев.

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024