ИНЦИДЕНТИ

5-годишно избяга от градина в Девня, улично куче го нападна, докато се лута само в студа

5-годишно избяга от градина в Девня, улично куче го нападна, докато се лута само в студа

девня937806

 

 

Майка на 5-годишно момченце се жалва пред „Девня – древна и модерна“, че детето й е останало без надзор в детска градина в Девня, при което е успяло да се изплъзне и дълго е скитало навън само в студа.

 
Преди ден жената е отписала детето си от общинската забавачка и се надява, че скандалът от 17 февруари няма да бъде потулен.

 

В понеделник сутринта Анка Илиянова води своя син в детска градина „Незабравка“, която се намира на ул. „Фронтоваци“ в кв. „Девня-1“. Както повечето малки деца, така и Мариян се разстройвал при раздялата със своята майка. Момченцето плакало известно време, майка му го успокоила, оставила го на грижите на педагозите и се отправила за работа.

 

 
Анка работи като образователен медиатор в СУ „Васил Левски“. Към 9 часа сутринта излязла на адрес, след което тръгнала да се прибира с колата си по задния път към училището, който минава край гробищата. Докато шофирала, забелязала в гъстата мъгла силует на малко дете, което вървяло самó по шосето в посока квартал „Река Девня“. Озадачена, жената решила да спре и да проучи какво става. Не след дълго разпознала собственото си дете – по пантофи, без яке, тресящо се от студ и с дупки на панталона.

 

 
Майката още не може да се съвземе от ужаса, който е преживяла в понеделник сутринта. Тя прибрала детето си у дома в кв. „Река Девня“, след което отишла в ДГ „Незабравка“. Там я посрещнали три лелки, които с цялата си наглост я попитали къде е Мариян.

 

 

„Този въпрос е мой – къде ми е детето, кой носи отговорност за него, защо е избягало от детската градина и е вървяло самó в студа над половин километър, гонено и нахапано от улично куче?!“, пита възмутената майка. Тя недоумява и защо никой от градината не ѝ се е обадил по телефона, за да я извести, че детето ѝ е изчезнало.

 

 

Учителката ѝ разказала, че Мариян поискал да отиде до тоалетната, но повече не се върнал. Оказало се, че входната врата на детската градина по принцип си стояла отворена, а директорката не е счела за нужно да назначи портиер. Така, оставено без придружител, детето напуснало сградата и се отправило към дома си в кв. „Река Девня“. Истинско чудо е, че по пътя за вкъщи се е разминало само с нападение от бездомно куче, защото в гъстата мъгла момченцето е можело да бъде блъснато от някой автомобил.

 

 
„Детето ми е напълно здраво – и физически, и психически“, казва майката. Тя е категорична, че няма да забрави този случай и ще съди детската градина за причинените вреди на детето и на семейството ѝ. Във всяка нормална държава за подобен гаф учителката, леличката и директорката щяха да бъдат дисциплинарно уволнени и съдени за немарливо изпълнение на служебните си задължения, с което са изложили на риск живота и здравето на малолетно лице.

 

Глас БГ

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024