СВЯТ

Белодробен лекар разкри какви съвети е дал на семейството си, за да го предпази от COVID-19

Белодробен лекар разкри какви съвети е дал на семейството си, за да го предпази от COVID-19

 

991-ratio-lekari

 

 

Американски пулмолог, работещ на първа линия в една от най-добрите болници в Манхатън, разкри по какъв начин хората могат да се предпазят от новия коронавирус, който беше определен от Световната здравна организация като пандемия.

 

 

 

Д-р Дейвид Прайс е белодробен лекар в болницата Weill Cornell, която в този момент се грижи за пациенти, заразени с болестта COVID-19. Ню Йорк се превърна в епицентър на разпространението на коронавируса в Съединените американски щати, където общо има над 160 хиляди заразени. По смъртност обаче на първо място в негативната статистика е Италия.

 

 

Американският специалист публикува емоционално видео, в което разкри какви съвети е дал на собственото си семейство, за да се предпази от коронавируса. Д-р Дейвид Прайс заяви, че не е уплашен от COVID-19, защото има два прости съвета, които да го предпазят – да си мие ръцете, и да не пипа лицето си.

 

 

„Не трябва да се страхувате, защото можете да защитите своите семейства”, заяви лекарят, специалист по белодробни заболявания. И до момента ни беше казвано, че миенето на ръцете е изключително важно, но според американския лекар дори само чрез миене на ръце можем да елиминираме на 99% възможността да се заразим, т.е. дори маските и дистанцията с другите не са толкова важни, колкото хигиената на ръцете. Прайс посочи, че в огромна част от случаите, заразата се е предала при досег на мръсните ръце с лицето – очи, нос или уста.

 

 

Пулмологът подчерта, че с тези два прости съвета – миене на ръце и липса на контакт с лицето, хората елиминират на 99% възможността да пренесат коронавируса в семейството си.

 

 

 

Той съветва хората дори да станат маниаци на тема миене на ръце, защото това е най-ефикасният начин за защита. Според него в огромна част от случаите заразата се предава през ръцете и последвал контакт с очи, нос или уста, а не чрез разговор с друг човек.

 

 

За да се предаде вирусът по въздух, според д-р Дейвид Прайс, здрав човек трябва да е изложен на продължителен контакт със заразен (между 15-30 минути) в незащитена среда като затворена стая, и то без маска.

 

 

 

Докторът заяви, че е от изключително значение да се научим да не пипаме лицето си с мръсни ръце, защото по този начин вирусът влиза в тялото. Пулмологът добави, че когато човек е навън, няма проблем да докосне повърхности в градския транспорт, стига веднага след това да си дезинфекцира ръцете.

 

 

 

Ако няма под ръка такова средство, то нека да избягва контакти, вкл. като бутоните на асансьора. Съветите на доктора бяха излъчени и по телевизия Fox News. В никакъв случай не трябва да има паника или притеснение от вируса. Ако редовно си миете ръцете, и не докосвате по навик носа, очите или устата си, то ще сте защитени!

 

 

Dr. David Price gets to Tips on how to prevent yourself from catching the virus. @JesseBWatterspic.twitter.com/NsJp9Y8k7X

— Josh Cremeans “DirtyTruth” (@AKA_RealDirty) March 29, 2020

 

 

Факти БГ

fakti.bg

 

loading...
СВЯТ

More in СВЯТ

big_31_6

Двойка туристи чак сега разбраха за ситуацията с коронавируса

април 22, 2020
bill-gates

Основателят на CNN: Ваксините на Бил Гейтс целят сериозно намаляване на населението на земята

април 22, 2020
1587536965_2

Европейска солидарност: Ще плащаме заем на Еврозоната без да сме в нея

април 22, 2020
fb_0b04d3cef9055f6f73644d767370ad1c

Какво се случва!? В цяла Европа от небето падат мъртви птици, никой не може да обясни защо! СНИМКИ

април 21, 2020
big_476fa6ed-c46a-41a5-9801-85a889f88483

Подходът на Швеция срещу Covid-19 вече дава резултати. Училища, фитнеси, кафета и барове са отворени

април 21, 2020
Oil fields in the evening, oil field derrick in the evening,  sunset and sunset

Историческо дъно! Барел петрол в САЩ стигна отрицателни стойности на фона на пандемията

април 20, 2020