Коментари

Васил Василев: Кифлата Калина Андролова корабокрушира

Васил Василев: Кифлата Калина Андролова корабокрушира

Бизнесменът и общественик Васил Василев разкритикува тежко журналистката Калина Андролова за злобата, която изля по адрес президента Румен Радев.

 

 

 

По-рано бившето гадже на Петър Волгин написа в профила си във фейсбук, че България не познавала по-невеж държавен глава от Радев.

 

 

Ето и целия текст на Васил Василев:

„Били сме всички на една лодка ! Т.е. смятате да отидем вкупом на дъното.

Така ли? Пардон! Ние не сме в същата.

 

 

Вашата е една изтърбушена гемия, напоена с мърсотия, проядена от корупция, която всеки момент може да отиде на дъното. Платната ѝ са съдрани, моторът хърка, никой не знае накъде духа вятърът, а водата нахлува отвсякъде.

 

 

 

Паникьосани юнги и медийни прислужници запушват с телата си пробойните, но напусто. Претоварена с плячка, тя а-ха и ще загребе вода. Имате баласт, но не смеете да го изхвърлите, понеже ще излязат наяве и кирливите ризи на капитана.

 

 

 

Щяхме, може би, да сме в една лодка, ако г-жа Цачева беше станала президент. Разбирам, че съжалявате за тази възможност.

 

 

Какво щеше да се случи тогава ли ? По-добре ли щяхме да бъдем ? Щяхме ли да станем по-богати, по-силни, по-здрави, щяха ли да се раждат повече деца, щяхме ли да измираме по-бавно, мутрите по-малко ли щяха да бъдат, управляващите нямаше ли да са толкова некадърни, нямаше ли да крадат така истерично, нямаше ли да изнасяме злато и да внасяме боклук, щеше ли да има къща в Барселона?

 

 

Може би тогава сестрите нямаше да се катерят по прозорците, майката нямаше да се хвърли с двете си деца под влака, баби и дядовци нямаше да умират от глад и студ?

 

 

Така ли щеше да стане? Радев ли е причината? А?

 

Не, разбира се ! Знаем защо и заради кого е така, но не ви стиска да го изречете. Дори Цачева да беше върховен главнокомандуващ, положението на фронта на мизерията щеше да е същото. Пенсиите все щяха да са жалки, въздухът пак щеше да е отровен, корупцията пак щеше да процъфтява, пак щяхме да сме първи в смъртността и последни в раждаемостта. Всичко щеше да е като сега.

 

 

 

С изключение на едно. Нямаше да я има другата лодка. Тази, която прибира на борда надеждите, която внася упование, че така няма дълго да продължава и че безпътицата има край. Там платната са устойчиви, има попътен вятър, моторът е изправен и най-важното – има посока. А, и екипажът не е оплескан в далавери.

 

 

Разбираемо е, че сравнението ви дразни. По-лошо, виждате, че ураганът, който идва, ще потопи прогнилата гемия, а здравата ще оцелее. Затова гледате да торпилирате алтернативата. Тя също да потъне, та да не сте сами на дъното.

 

 

 

Няма как да стане! Крушението ще сполети този, който не се е грижил за кораба, грабил го е, разпродал е де що има за продажба, разсипал го е, блъскал го е по скалите и е управлявал с негоден екипаж. Чака него и нему подобните – слуги и съратници. А здравата лодка ще намери сигурен пристан, не се притеснявайте.“

 

vasilev

 

 

Лупа БГ

loading...
Коментари

More in Коментари

rumqna_chenalova

Румяна Ченалова с разтърсващ анализ на разказа на свидетеля Петков за катастрофата

април 21, 2020
СЛАВИ-ГРИМЬОРКА8021-620x330

Слави Трифонов: Борисов излъга и трябва да понесе наказателна отговорност, но прокурорът е зает с друго

април 21, 2020
ef286a8569c8f0ddaadc142c453f05af

34 години след Чернобил: Радиация ли удари генерал Мутафчийски?

април 21, 2020
rumen_radev_bgnes

Радев: Смъртта на Милен Цветков осветли това, което грози българина: да стане жертва на беззаконието

април 20, 2020
img_1416425752

Плеймейтката-писателка Калина Паскалева: Надали детето е искало да убие Милен Цветков. Случват се такива неща

април 20, 2020
big_30_6440

Бенатова: Това момче уби Милен. Но други го свалиха от екран. Тогава вестниците не пишеха толкова, живият Милен не беше интересен

април 20, 2020