Коментари

Васил Василев: Кифлата Калина Андролова корабокрушира

Васил Василев: Кифлата Калина Андролова корабокрушира

Бизнесменът и общественик Васил Василев разкритикува тежко журналистката Калина Андролова за злобата, която изля по адрес президента Румен Радев.

 

 

 

По-рано бившето гадже на Петър Волгин написа в профила си във фейсбук, че България не познавала по-невеж държавен глава от Радев.

 

 

Ето и целия текст на Васил Василев:

„Били сме всички на една лодка ! Т.е. смятате да отидем вкупом на дъното.

Така ли? Пардон! Ние не сме в същата.

 

 

Вашата е една изтърбушена гемия, напоена с мърсотия, проядена от корупция, която всеки момент може да отиде на дъното. Платната ѝ са съдрани, моторът хърка, никой не знае накъде духа вятърът, а водата нахлува отвсякъде.

 

 

 

Паникьосани юнги и медийни прислужници запушват с телата си пробойните, но напусто. Претоварена с плячка, тя а-ха и ще загребе вода. Имате баласт, но не смеете да го изхвърлите, понеже ще излязат наяве и кирливите ризи на капитана.

 

 

 

Щяхме, може би, да сме в една лодка, ако г-жа Цачева беше станала президент. Разбирам, че съжалявате за тази възможност.

 

 

Какво щеше да се случи тогава ли ? По-добре ли щяхме да бъдем ? Щяхме ли да станем по-богати, по-силни, по-здрави, щяха ли да се раждат повече деца, щяхме ли да измираме по-бавно, мутрите по-малко ли щяха да бъдат, управляващите нямаше ли да са толкова некадърни, нямаше ли да крадат така истерично, нямаше ли да изнасяме злато и да внасяме боклук, щеше ли да има къща в Барселона?

 

 

Може би тогава сестрите нямаше да се катерят по прозорците, майката нямаше да се хвърли с двете си деца под влака, баби и дядовци нямаше да умират от глад и студ?

 

 

Така ли щеше да стане? Радев ли е причината? А?

 

Не, разбира се ! Знаем защо и заради кого е така, но не ви стиска да го изречете. Дори Цачева да беше върховен главнокомандуващ, положението на фронта на мизерията щеше да е същото. Пенсиите все щяха да са жалки, въздухът пак щеше да е отровен, корупцията пак щеше да процъфтява, пак щяхме да сме първи в смъртността и последни в раждаемостта. Всичко щеше да е като сега.

 

 

 

С изключение на едно. Нямаше да я има другата лодка. Тази, която прибира на борда надеждите, която внася упование, че така няма дълго да продължава и че безпътицата има край. Там платната са устойчиви, има попътен вятър, моторът е изправен и най-важното – има посока. А, и екипажът не е оплескан в далавери.

 

 

Разбираемо е, че сравнението ви дразни. По-лошо, виждате, че ураганът, който идва, ще потопи прогнилата гемия, а здравата ще оцелее. Затова гледате да торпилирате алтернативата. Тя също да потъне, та да не сте сами на дъното.

 

 

 

Няма как да стане! Крушението ще сполети този, който не се е грижил за кораба, грабил го е, разпродал е де що има за продажба, разсипал го е, блъскал го е по скалите и е управлявал с негоден екипаж. Чака него и нему подобните – слуги и съратници. А здравата лодка ще намери сигурен пристан, не се притеснявайте.“

 

vasilev

 

 

Лупа БГ

loading...
0
Коментари

More in Коментари

5979132f2711a3d636e3fd4a033a5af125951249

Безумният капан, в който сами се натресохме

март 27, 2020
ss

Господа гербаджии, вие да не сте имунизирани? Ходите на тумби по 10 човека и все ни обяснявате да си седим вкъщи

март 27, 2020
лапане

Цял свят спря погасяване на кредити, опрости сметки, дава помощи. Само тая пасмина тука се не налапа

март 26, 2020
закле

Депутатите с платен отпуск на пълна заплата в карантината… Народът – неплатен, уволнен, бюро по труда, да се оправя

март 26, 2020
писателкаbig_28_5a99

Писателка с отворено писмо до правителството: Държавата във ваше лице е токсична

март 25, 2020
бигbig_bjhyvo

Един медиен ден на Бойко Методиевич

март 24, 2020