Русия

Проф. Дмитрий Еделев: Имаме и ваксина, и начин на лечение на коронавируса. Ще я предоставим на света

Проф. Дмитрий Еделев: Имаме и ваксина, и начин на лечение на коронавируса. Ще я предоставим на света

 

1584044826

 

Ако се потвърдят всички руски изследвания – че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят.

Това каза проф. Дмитрий Еделев – водещ руски лекар и учен.

 

 

 

 

След като САЩ обявиха, че ще са готови с ваксина срещу коронавируса до 18 месеца, същото направи и Русия. С тази разлика, че тя съобщи как защитата вече е готова и ако се потвърдят изследванията, че тя пази от китайската зараза, може да е на пазара до 12 месеца.

 

Новината дойде от водещият руски лекар и учен проф. Дмитрий Еделев. В интервю за БТА той съобщи, че в Русия от 2003 г. се работи по ваксина срещу вирус, който определя като „бащата“ на COVID-19. И ако сега се потвърдят всички изследвания, че тя влияе на китайския коронавирус, до една година Русия ще може да я предостави на целия свят.

По думите на Еделев разработката вече е тествана на мишки и на маймуни.

 

 

За 2 месеца Русия била в състояние да произведе над 20 милиона дози от нея.

 

 

Еделев подчертава, че белтъците на COVID-19 са като на ХИВ-1. „Това са белтъците на СПИН и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН и до момента смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19“, допълва ученият.

 

 

 

 

Той изтъква, че руската схема за лечение на коронавируса се състои от три препарата против ХИВ-1, като те са ефективни и затова на този етап в Русия няма смъртни случаи, а само оздравели.

 

„Две са прогнозите ми.

Оптимистичната – че ние ще оживеем.

 

 

И песимистичната прогноза е, че ако в скоро време ние не го овладеем този COVID-19, то той ще се превърне в петата най-страшна международна инфекция, какъвто е грипът и други заболявания.

 

 

 

Всичко ще зависи от това дали ще успеем да го локализираме. Ако не успеем да го локализираме, той ще се превърне в постоянна инфекция, която ще се завръща ежегодно. Тази инфекция е много по-опасна и сериозна от грипа по своя летален изход“, предупреждава професорът в интервюто си за БТА.

 

 

 

По думите на Еделев температурата, при която COVID-19 загива е 56 градуса, а заразяването става чрез докосване на очите, носа и устата.
Най-рисковите са мъжете след 51-годишна възраст. Те боледуват два пъти повече от жените. Мъжете над 40-годишна възраст боледуват и се заразяват два пъти повече от младежите.

 

 

 

 

Децата боледуват много, ама много рядко и това се дължи на особеностите не на COVID-19, а на неговия „баща“ CARS, при който почти нямаше болни деца. Те могат да го пренасят, при това те самите не се разболяват“, посочва експертът.

 

 

 

 

Проф. Еделев препоръчва да се въздържаме от:

Консумация на сурови и необработени храни;
Студени закуски и предястия;

 

Той съветва да:

 

 
Пием вода от проверени източници;
Да пием топли напитки;
Да се храним с гореща супа или изпечено основно ястие;
Да приемаме селен.

Селенизацията на организма е изключително важна. Именно затова в много страни активно се използват храни с богато съдържание на селен. Това са бразилски ядки, чесън, джинджифил.

 

 

 

 

„Ние установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк. Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание.

 

 

 

 

Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб.

Цинкът се съдържа в елдата, в стридите, месото, фасула, ядките“, обясни проф. Еделев.

 

 

 

„В Русия ясно изведохме защитните правила и те са:

хората, работещи по няколко души в помещение ги разполагаме на разстояние 3 метра един от друг. Това важи за всички фирми и учреждения, където служителите работят в общи зали.

 

3 метра е безопасното разстояние за седящите на бюра. Ако човек е прав – то безопасното разстояние трябва да е 6 метра.

 

 

 

 

Второто правило е проветряване на помещенията на всеки 10 – 15 минути и това е абсолютно задължително.

 

Вирусът не обича чистия въздух.

 

И на трето място – в помещенията с много служители ние монтираме закрити кварцови лампи“, разказа проф. Еделев.

 

 

 

Кой е проф. Дмитрий Еделев?

 

Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация „Руска академия на естествените науки“.

Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник.

Президент на Националния проект „Здраве на нацията“.

Член е на съвета на Руската обществена организация „Руско екологично общество“.

Куратор е на програмата „конвергентно лидерство“. Водещ е на постоянното предаване „Здравословно хранене с доктор Еделев“ на Медиаметрикс.

 

 

 

 

Русия никога не е укривала технологиите си и смятам, че ако ваксината бъде потвърдена, то Русия ще предостави на всички страни в света аналога на производство“, категоричен е Еделев.

 

 

 

 

 

„В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година (коронавирусът САРС – бел.ред.), тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина“, посочи той.

 

Професор епидемиолог от Харвард:

От 60 до 100 милиона души ще умрат от коронавируса през 2020 г. COVID-19 вирусът има белтъците на HIV1 – това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19.

 

Епицентър

loading...
0
Русия

More in Русия

8a16ac9053db47f5b0afabcf1bcd1b74

Путин мобилизира 135 000 запасняци в армията

март 30, 2020
путин-образ225783275

Путин пусна цяла Русия във ваканция и отложи референдума, който ще му даде още повече власт

март 25, 2020
Владимир-Путин

Путин с обръщение към нацията, броят и на заразените в Русия расте

март 25, 2020
дезин1584963769_0

Руски военни дезинфекцират НАТО. Куба също прати лекари на Италия след Русия и Китай

март 23, 2020
d180d183d181d0b8d18f-d189d0b5-d0bfd180d0b5d185d0b2d18ad180d0bbd0b8-d0bed181d0b5d0bc-d0b5d0bad0b8d0bfd0b0-d0b2d0bed0b5d0bdd0bdd0b8-d0b2

Руската помощ пристигна в бедстваща Италия – първите три самолета с лекари и медицинска техника

март 22, 2020
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 5, 2020: Russia's President Vladimir Putin gives a joint press conference with Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, following their meeting at the Moscow Kremlin. Mikhail Metzel/TASS

Ðîññèÿ. Ìîñêâà. Ïðåçèäåíò Ðîññèè Âëàäèìèð Ïóòèí âî âðåìÿ ïðåññ-êîíôåðåíöèè ïî èòîãàì âñòðå÷è ñ ïðåçèäåíòîì Òóðöèè Ð.Ò.Ýðäîãàíîì â Êðåìëå. Ìèõàèë Ìåòöåëü/ÒÀÑÑ

Изненада! Вместо ЕС, Путин ще помогне на Италия в борбата срещу коронавируса

март 21, 2020