Политика

Радев, Борисов и Мутафчийски подкрепят новите извънреди мерки: Трябва ни единство и солидарност!

Радев, Борисов и Мутафчийски подкрепят новите извънреди мерки: Трябва ни единство и солидарност!

big_592639ac6

 

 

Нека изразим своето уважение и подкрепа към всички специалисти! Това призова президентът Румен Радев!

 

България и светът преминават през тежко изпитание. Това налага пълна мобилизация на всичкси сили на обществото. Държавата ще трябва да устои на една кризисна ситуация, въпреки десетилетното трупане на проблеми. Нека изразим своята подкрепа към лекарите и медицинските сестри, към всички, на чиито плещи ляга отговорността за тази тежка битка.

 

 

 

Това заяви президентът Радев след срещата с Борисов и Мутафчийски. Той изтъкна, че е време да осъзнаем отговорността от гражданска отговорност и обществена солидарност и благодари на всички доброволци.

 

 

 

Радев подчерта, че стриктните мерки са животоспасяващи. „Но само с ограничения, забрани и наказания не можем да излезем от криза като пълноценно и здраво общество“, посочи президентът и призова правителството да преосмисли своите финансови мерки и да ползва опита на страните от ЕС.

 

 

 

„Тази криза е възможност да се превърнем в единен и силен народ, който преодолява изпитаният“, заяви още Радев и изтъкна, че обединението на нацията е отговор на решението на всички пробл на обществото. „Борбата днес е за всеки българин. Затова моят призив е единство и солидарност Вярвам, че ще се справим!“

 

 

 

„Всички системи в държавата ще трябва да устоят на епидемията. Нека изразим своето уважение и подкрепа към български лекари и медицински сестри, върху тях ляга основната тежест в тази битка, нашето оцеляване зависи от техния професионализъм, нравственост, социално обезпечаване и спокойствие“.
„30 години българите се спасяват по единично, но тази смъртоносна епидемия ни напомни, че е време да осъзнаем необходимостта от гражданска отговорност и обществена солидарност. Благодаря на всички доброволци. Никой не може да спаси себе си, ако не може да разчита на отговорно поведение на другите. Строгите мерки ще бъдат от полза само ако всеки осъзнае своето място и смисъл в борбата с коронавируса, заяви той“.
„Извънредното положение е временен вариант, но моят призив е да не се поддаваме на паниката. Българските институции работят във форсмажор, да проявяваме разбиране към техните усилия. Ограничителните мерки са животоспасяващи, само с тях и наказания не може да излезем от тази криза като пълноценно и здраво общество, поражда сътресения в икономиката и социална система, сподели още Радев“.
„Българското правителство следва да предложи механизми за помощ на най-засегнатите. Очаквам правителството да преоцени своите инвестиционни приоритети, за да бъдат подпомогнати най-засегнати, с мор от бедност не се спасява от този вирус.Поколенията трябва да си подават ръка, ако предолеем всички други проблеми, ключът е в солидарността и отговорността към чуждия живот. Борбата днес е за всеки българин, моят призив е единство и солидарност, обединени ще се справим“, добави държавният глава.

 

Премиерът Борисов обяви, че ще бъдат дадени по 1000 лева за всички медицински лица, работещ на опасния терен за борба с коронавируса.

 

 

 

„Абсолютно съм солидарен с това, което каза президента, с неговите изводи и заключения за единството. Това, което към момента правим и запознахме президентът – в спешен порядък, най-спешното в момента е да можем да защитим лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите, всички, които работят в тази сфера. Това, което обсъдихме по 1000 лв. на медицинско лице. Няма да ги делим на доктор, лекар и лаборанти“, подчерта Борисов.

 

 

 

 

„Много внимателно трябва да следим резерва на държавата. Трябва да мислим за заплатите на медиците, на военните, за пенсиите“, отбеляза той и допълни, че от криза никой не е излязъл богат.

 

 

 

„Нито една държава не е предложила конкретна мярка, защото не се знае за колко време ще се справим. Затова всеки лев го пресмятаме, за да можем да защитим държавата. Затова на тези, ако непрекъснато викат: Дайте, им казвам – държавата се пълни от данъци“.

 

 

Борисов благодари на президента и заяви, че с обща солидарност трябва да излезем от кризата.

 

Държавният глава Румен Радев проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски в градата на Президентството.

 

 

 

loading...
Политика

More in Политика

dzhip-1

“Най-ми е странно като по-стари от мен ми викат батко!“ (ВИДЕО)

април 24, 2020
вежди

Вежди Рашидов: „Трябва да поздравиме Борисов. Кажете ми кой друг, освен да говориме, работи?“

април 24, 2020
phpc4glap_800x_

“Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш“

април 23, 2020
big_13d8

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

април 23, 2020
img_5ea03e08c46b3-410x260

Властта крие 17 млн. лв. далавери с европари на майката на убиеца на Милен – Брюксел спи ли?

април 23, 2020
ivo-hristov06

Проф. Иво Христов: Драмата с коронавируса играе ролята на световна война

април 23, 2020