Политика

Валерия Велева призова Радев да каже на хората: Спрете да купувате тоалетна хартия

Валерия Велева призова Радев да каже на хората: Спрете да купувате тоалетна хартия

 

big_big_1539bd8

 

„Извънредното положение дойде изведнъж и нямаше време за обсъждане, тръгнахме да го търсим в Конституцията. Правителството успя да обоснове защо е необходимо по отношение на работата на институциите“. Това сподели Валерия Велева в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

 

 

„Политиците разбраха, че сега не е време разделно, както самият акт, така и подкрепата за извънредното положение са безпрецедентни. Лидерите на парламентарните групи са стигнали до консенсус, ГЕРБ са приели с всички искания на опозицията, както и обратното, получил се е синхрон, който в такива случаи трябва да се покаже пред народа“, добави тя.

 

 

„Изненадващо е, че Радев се самоизолира от този акт на политическите сили. Той пропусна няколко шанса да покаже, че е водачът на нацията, с най-висок рейтинг. Трябваше да направи няколко неща – в петък сутринта имаше възможност да отиде в парламента и да стои като гарант за това, което става, като върховен стожер на законността в държавата. Парламентът не е театър, президентът винаги може да отиде и да поиска присъствие. Защо не го направи, за мен е необяснимо, беше пропуск“, сподели Велева.

 

 

„Вечерта също имаше шанс да каже харесвам или не харесвам мерките. Той се смутоляви, не реагира, можеше да каже „спрете да купувате тоалетна хартия, не се блъскайте по магазините, да каже, че имаме запаси“, да бъде истински баща на нацията и да стане изразител на 2,5 млн. души, които са гласували за него“, коментира тя.

 

 

 

„Когато казаха, че е подписал указите можеше да излезе и да каже, че е подкрепил мерките на правителството. Поведението на Илияна Йотова е държавническо, така трябваше да направи президента. Всеки отговаря сам за себе си. Тя се показа като държавник. Радев пропусна политически шанс“, заяви Валерия Велева.

 

 

„Хората, които го подкрепят смятат, че правилно реагира, защото не бива да се подкрепят мерките на ГЕРБ, такова мислене е окопно, не е държавническо, абсурдно. Ако той вероятно иска да има втори мандат, с такова мислене на парче, това не е поведение на президент. Това му поведение е разочаровало много от неговите симпатизанти, които не са политически обагрени. Радев не може да спечели нови избори без подкрепата на БСП“, завърши тя.

 

Канал 3

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024