Политика

Гешев: Радикални мерки трябват – вечерен час и контрол на движението в големите градове!

Гешев: Радикални мерки трябват – вечерен час и контрол на движението в големите градове!

big_1330

 

Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляване на българските граждани, заяви в интервю за Нова телевизия главният прокурор Иван Гешев.

 

 

 

Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски световни лидери и специалисти по темата. Какво, ако не военно положение, е това което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско. Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме“, подчерта Иван Гешев.

 

 

 

Той обясни, че прокуратурата не може да дава препоръки на щаба. „Работата ни е свързана с надзора за законност. Контролираме до колко различните държавни институции, осъществяват това, което са длъжни да правят. Друга наша задача е противодействието на престъпността във всичките й форми.

Въвеждат се масирани проверки в цялата страна за спекула, ще проверяваме не само аптеките, а и всички фирми и офиси, за които има сигнали, че се извършват нарушения, посочи той.

 

 

 

 

Времето ни изтича, ако не е изтекло, трябва да сме подготвени, римляните са казали – ако искаш мир, готви се за война, посочи главният прокурор.

 

 

 

Той призова – ако трябва вечерен час и контрол за движението през деня!

Гешев припомни, че подобни са мерките в Италия, Сърбия, Испания.

 

 

 

Българските политици не разбират, че сме в криза, мислят прекалено много за политическите последици, критикува той.

 

 

 

Не сме в обикновена ситуация – да си играем на опозиция и управляващи. Време е да се действа, времето за говорене, за политиканстване, за политически дребни игрички свърши, трябва да се действа, бе категоричен той.

 

 

 

Времето ни изтича, ако даже не е изтекло вече. Ако не се подготвим във всяка една минута и всеки един час, то подозирам, че може да се развият сценарии като в Италия и Испания. И не го казвам, за да сея паника. Тя е най-лошият съветник“, каза главният прокурор.

 

 

 

„Аз не съм политик и мога да говоря каквото си искам. Затова ще ви кажа, че според мен българската политическа класа и много гравитиращи около нея партии и организации мислят прекалено много за политическите последствия, но заради това е бавна реакцията при подготовката за една предстояща криза.

 

 

 

Затова призовавам правителството и парламента да проявят отговорност към българските граждани и да реагират сега, тук и веднага. Виждам, че има политици, които са се покрили и не знаят как да се реагира. Разберете – време е да се действа. Времето за политиканстване свърши. Трябва да се действа с дата вчера“, допълни обвинител номер едно на България.

 

 

 

Отново казвам, че трябват радикални мерки като вечерен час, ако трябва и контрол на движението из големите градове през деня. Не знам дали радикалните мерки ще дадат ефект, но ние сме длъжни да действаме. Българската прокуратура е във военен режим още от миналия понеделник. Обиграни са всички варианти, дори и най-негативните. Ние сме готови да работим при всеки един вариант. Трябва да се приготвим за най-лошото. Ако не се случи още по-добре, но трябва да сме готови“, допълни Гешев.

 

 

 

 

Битката е за здравето на българските граждани. Икономиката се възстановява, а ние сме се възстановявали и след войни. Трябва да намалим щетите и да направим така, че по-малко български граждани да пострадат“, отново подчерта обвинител номер едно на България.

 

 

 

 

„Първо, благодаря на всички, които са на първа линия. Не трябва да забранява и представителите на РЗИ, МВР и други. Призивът ми е да се обединим и да не мислим за това, което ни разделя, а това, което ни обединява. В този кризисен момент имаме нужда от обединение и сме отговорни. Трябва да се грижим за държавата ни, но ако и държава си върши работата“, каза Гешев.

Очаквайте подробности

 

Нова тв, Епицентър

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024