ОБЩЕСТВО

Заразеният с коронавирус варненец пусна видео от болницата – ето какво сподели! (ВИДЕО)

Заразеният с коронавирус варненец пусна видео от болницата – ето какво сподели! (ВИДЕО)

varnenec

 

 

Варненецът, чието поведение много от гражданите възприеха като несъобразително, а дори самият ген. Мутафчийски оцени като безотговорно, пусна видео от варненската болница, в която е настанен.

 

 

Пациентът, който е първият обявен с положителна проба за коронавирус във Варна, е летял от Варна до Италия след 10 март.

 

Бил в Барселона, после се връща в България, като каца в София. До Варна се прибира с влак. Вследствие на неговите действия беше поставен цял влак под карантина.

 

 

В социалните мрежи вече се среща и видео на болния, който той самият е заснел от болничната си стая.

 

Ето го и него:

 

 

 

 

Междувременно второ досъдебно производство за неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна ръководи Районната прокуратура във Варна.

 

 

Делото е било взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна по заповед на главния прокурор, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

 

 

Досъдебното производство е започнато на 17 март, и е за това, че на 16 срещу 17 март 49-годишният Мартин М. нарушил предписаните от РЗИ – Варна мерки за изолирането му след завръщане от Италия. Престъплението е извършено по време на извънредното положение, обявено заради епидемията от COVID-19 в България, свързана със смъртни случаи.

 

49-годишният мъж пристигнал на 7 март тази година с полет от Италия на летище Варна. При завръщането си попълнил формуляр, в който вписал данни за него и съпругата му. Уточнил, че няма личен лекар и посочил, че ще бъде на домашния си адрес, след като бил уведомен за задължителната изолация за срок от 14 дни.

 

 

 

На 16 март, служители на Първо РУ на МВР във Варна посетили адреса според указанията на кризисния щаб. Мартин М. не бил намерен там. Проведен бил телефонен разговор с него. Мъжът обяснил, че до минути ще бъде на адреса си. Пред служителите на реда заявил, че е ходил по работа при адвоката си. Предупреден бил да спазва стриктно карантинния срок от 14 дни.

 

 

На последвалата нова проверка на адреса Мартин М. отново не бил открит. Отсъствието си от адреса обяснил, че е водил сина си на уроци.

 

 

Пресцентърът на Апелативната прокуратура напомня, че наказанията за неспазване на карантинния период от 14 дни след завръщане от рискова държава може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

 
Видео: Youtube, Lupa.bg, Novavarna

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024