Европа

Адът в Италия: Коронавирусът мутира, все повече млади хора са в интензивното

Адът в Италия: Коронавирусът мутира, все повече млади хора са в интензивното

31d1cb807c7a63d02436e2d32995f1d6

 

 

Типологията пациенти на заболели след зараза с коронавирус в Италия се мени. В сравнение с началото на епидемията сега все по-често 40-годишни влизат в интензивна терапия, каза в тв интервю за “Раи Нюз 24” лекарят Лука Лорини от болницата “Папа Йоан XXIII” в Бергамо. Градът е сред най-засегнатите от епидемията в Италия – само до 11 март броят на заразените в него е 1815 – първо място в област Ломбардия.

“Пристигат все по-често млади хора и то във все по-усложнено положение. Те са

 

заболели

преди 6-7 дни

и мислели, че

с младия си

организъм

могат да устоят,

 

 

 

но след това пристигат тук в много критична ситуация и влизат направо в реанимация. Нашето интензивно отделение е с 88 места и половината от пациентите са интубирани. Проблемът е, че изписваме по 2-3-ма на ден, а пристигат нови 5-6 заразени на тяхно място”, казва докторът.

 

 

 

За 18 дни Бергамо е дало 142 жертви на коронавируса. Властите в града обявиха, че са

свършили местата в

моргата и

труповете вече

се настаняват

в църквата

 

 

 

В Торино беше затворена редакцията на в. “Стампа” след установяването на един човек в нея с коронавирус.

На 12 март влезе в сила ново затягане на драконовските мерки за самоизолация, които Италия си наложи, за да се справи с епидемията. В реч пред нацията премиерът Джузепе Конте обяви, че карантината предвижда затваряне до 25 март на всички магазини и търговски предприятия, които не са свързани с продажбата на неща от първа необходимост. Катинар хлопна и на всички барове, ресторанти и сладоледаджийници. Отворени са хранителните магазини, супермаркети, аптеките, вестникарските будки, бензиностанциите, банките, погребалните служби. Забранени са визитите на приятели и роднини. 

Празна улица в Торино СНИМКИ: РОЙТЕРС

 

Много полемики предизвика сред италианците въпросът могат ли, или не да излизат на разходка или джогинг в парка сами, след което вътрешното министерство трябваше допълнително да уточни, че разходката не е забранена, но ги подканва да не я правят. Разходката на кучето пък трябва да е кратка и пред дома. Всеки италианец, напускащ дома си, трябва да си носи писмена декларация, в която описва къде точно отива и по каква причина.

 

 

“Добре е да свикнем с мисълта, че това ще бъде дълга война, SARS беше много по-малко заразен и свърши към май-юни. Сегашният вирус е много по-заразен и мисля, че ако всичко върви добре и работим всички заедно, ще се стигне до лятото”. Така каза пред италианските медии епидемиологът Валтер Ричарди от СЗО, който сега е съветник на правителството по коронавируса. Той смята, че

 

 

една седмица

още броят

заразени в

Италия ще расте

и едва после ще започне да спада. Според експертите в момента ситуацията в Германия, Франция и Испания е същата, както беше в Италия преди 9-10 дни, така че и там се очаква същото развитие.

 

 

Според проектоуказ, който подготвя министерството на транспорта в Рим, всяка област в Италия ще остане само с по едно отворено летище. За Милано се предвижда да е “Малпенса”, но терминал 1 затваря заради спирането на полетите на много компании.

 

 

За Рим се предвижда да остане да действа “Леонардо да Винчи” (Фиумичино), но от 17 март ще бъде временно затворен терминал 1. Всички операции около полетите ще се прехвърлят на терминал 3. Малкото римско летище в Чампино, където кацат нискотарифните компании, се затваря на 14 март.

 

 

До 11 март вечерта в Италия бяха регистрирани 15 113 заразени с коронавирус, а починалите надхвърлиха 1000.

 

Източник: 24 часа

24chasa.bg

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024