ОБЩЕСТВО

Макарони с хляб! Как живее изолиран във ВМА?

Макарони с хляб! Как живее изолиран във ВМА?

makaroni-hliab-kak-zhivee-izoliran-vav-868

 

 

В последните седмици много българи преминаха през ВМА – в изолация заради съмнение за заразяване с коронавирус. Какви са условията в болницата?

 

 

 

Преди три седмици актьорът Иван Панайотов е на екскурзия в Швеция. Прибира се в България с полет от Милано. Прекарал е десет часа в италианския град, където има бум на новия щам на коронавирус.

 

 

„След 4-5 дни имах грипоподобни симптоми с много висока температура, със силни болки в мускулите и една такава обща отпадналост. Във ВМА отидох, там ми взеха проби“, коментира  Иван Панайотов пред Bulgaria ON AIR.

 

 

Докато чака пробите Иван е изолиран за едно денонощие във ВМА.

 

 

„Това, което ме шокира е, че нямах елементарни условия, а бях принуден да остана. Те не ме пуснаха, което е нормално, за което и ги разбирам, защото това все пак е карантина. Но никой почти нищо не ти обяснява. Подписваш документи, за които ти казват предварително подпиши, но не ни питай какво подписваш. Няма как да си в инфекциозна болница и аз да нямам вода – питейна, да се налага да пия от чешмата. Най-забавното беше, че вечерята беше макарони с хляб. Така има една препратка към Италия, не знам дали това беше намек или беше просто случайност“, добави той.

 

 

„На няколко пъти ми направи впечатление, че към мен идват служители, които са без предпазни средства, но явно са смели и издръжливи. Явно обичат ракия и чесън не знам“, добави Панайотов.

 

 

 

След прекараното денонощие във ВМА, Иван е посъветван да остане 14 дни под карантина вкъщи.

 

 

„Никой не ме е потърсил, нито получих указания как да се лекувам. Бях притеснен, разбира се, защото това е една масова истерия, която ни се всява. Аз лично не изпадам в такива паники, моя пакет с ориз е половин вкъщи и не съм се запасил с никакви неща. Съветвам всички хора да се запасят с повече разум, с повече мозък, спокойствие и с повече вяра в специалистите, които са в България, те не са никак за подценяване“, поясни Иван.

 

 

Резултатите от пробите на Иван за коронавирус, както и за двата щама на грип са отрицателни.

 

Глас БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024