ОБЩЕСТВО

Мутафчийски: Шофьор на ТИР спи в камиона си вече 10 дни пред дома си, за да не зарази близките

Мутафчийски: Шофьор на ТИР спи в камиона си вече 10 дни пред дома си, за да не зарази близките

mutafchiiski-shofyor-tir-spi-kamiona-si-008
Коронавирус у нас няма, но мерките срещу него, прекалени и не толкова, не спират да се взимат.
Както по-рано ви съобщихме, Националният оперативен щаб отчете, че са изследвани 99 потенциално заразени пациенти у нас вчера, но всички от тях са отрицателни. Пробите са разпределени в Националната лаборатория – 66, останалите са във ВМА и Варна. Вчера са били освободени пациенти, чиито повторни проби са отрицателни и са изкарали карантинния период.

Броят на заразените с новия коронавирус по света достигна 100 686.

Получаваме множество писма от граждани, които сигнализират за неспазване на карантина от наши сънародници, прибрали се от рискови дестинации, заяви ген. Мутафчийски, цитиран от „Фокус“.

„Вчера имах две писма от Дупница, едно писмо от Пазарджик. Има и много екзотични случаи. Получихме информация за шофьор на ТИР, който спи вече 10 дни в кабината на камиона си пред вкъщи, за да не зарази близките си. Това ни направи силно впечатление. Има много впечатляващи случаи в нашата действителност и е необходимо да се спазват предписанията за домашната карантина“, допълни той.

По думите му следващият брифинг ще бъде в 17.00 часа днес и отново ще бъдат припомнени мерките, които е необходимо хората да спазват в условията на домашна карантина.

„Получаваме много обаждания и имейли. Получаваме съобщения от организации, които правят публични и спортни събития, които са в духа на грипната епидемия и заплашващия ни коронавирус. Отговаряме на запитвания и сигнали непрекъснато“, посочи Мутафчийски.

„Решаваме и някои частни казуси като отборите по модерен петобой например, където едни от най-силните участници са от Южна Корея и Иран. Самите федерации са изнесли отборите си на лагер в Египет и вече един месец са там. Част от треньорския им екип пристига директно от Южна Корея. За тях сме препоръчали да бъдат на 14-дневна карантина в България и едва тогава ще могат да се включат в състезанията.

Глас БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024