Коментари

Някои още не могат да осъзнаят, че животът се промени. Някои ще изгубят почивката, работата си, жилищата си

Някои още не могат да осъзнаят, че животът се промени. Някои ще изгубят почивката, работата си, жилищата си

big_0

 

 

Някои още не могат да осъзнаят, че животът се промени и то не от излишна паника. Това написа на фейсбук страницата си журналистът Иван Бакалов.

 

 

Ето как продължава поста му:

Без съмнение много хора ще останат без почивка това лято, още сега и без работа, а някои по-нататък и без жилища, защото у нас няма да наложат мораториум върху жилищните кредити като в Италия. У нас политиците са обслужващи банките.

 

 

Може да се предвидят още неща, но най-важното в момента е, че правителството не осигурява средства за защита на лекарите и това ще доведе до по-тежки последствия, отколкото можем да си представим. Имало 700 и не знам колко си легла със системи за обдишване (те се за всякакви болни, не само за заразените с Ковид 19).

 

 

Имало повече болнични легла на човек, отколкото средното за ЕС. Само че като няма сестри и лекари, които да обгрижват болните, леглата какво ще помогнат?

 

 

Сестрите у нас са предимно в пенсионна възраст, от най-застрашените групи. И сега са им спрени отпуските, карат ги да се грижат за остро заразни само с една престилка, ръкавици и маска, която всъщност пази пациента. За 700-800 лв. заплата. Продължава да няма защитни облекла като скафандрите, които виждаме в репортажи от Китай и Италия.

 

 

Второто най-важно е лекомислието на една част от нашенци, които са си заровили главата в пясъка и мислят, че няма нищо страшно. И все се намира някой лекар, като онзи, който обяснява, че пиенето и пушенето е полезно, съответно и коронавирусът не е страшен.

 

 

 

Тези ще продължат да си ходят по заведения, да си хейтят във Фейсбук и да обясняват, че са умрели (засега) само 5000 души, че от ухапване на комари умират повече и т. н. Каква е тая истерия, дето ни разваля кефа… Но тези хора са опасни. Защото могат да заразят майка си, баща си, колегата си, който пък да предаде заразата на друг възрастен и да го убие. И т. н.

 

 

 

Така че, непукистите, които смятат, че няма нищо страшно, излишна паника било, нека бъдат така добри да се съобразят с останалите, които се държат отговорно.

 

 

 

Тук не можем да спрем вируса като в Китай с насилствени мерки, а само с отговорност.
И да се надяваме лятото да помогне, макар че има болни и из Южното полукълбо, където е лято.

 

 

 

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024