Политика

Обмисля се затварянето на Бургас, кметът обяви столицата за рискова дестинация. Тръгнаха слухове и за София и Варна

Обмисля се затварянето на Бургас, кметът обяви столицата за рискова дестинация. Тръгнаха слухове и за София и Варна

 

big_1376

 

Ако заразата на COVID 19 продължи да се разраства, се обмисля въвеждане на временно КПП на входно-изходните артерии на Бургас и да се пропускат само автомобили, идващи от зони без коронавирус. Това е най-крайната мярка, която е била обсъждана на Общинския кризисен щаб, стана ясно от думите на кмета Димитър Николов, пише Флагман.

Той уточни, че вече счита София за рискова дестинация, след като там бяха регистрирани 25 случая и съветва хората да не пътуват временно към столицата, спрени са и всички командировки на общински служители.

 

 

Димитър Николов, който ръководи Общинския щаб, е поискал от Националния да се обмисли временния филтър към Бургас, засега му е отказано. Не е изключено при разрастването на пандемията в други региони, да се прибегне до безпрецедентното затваряне на региона.

 

„Готов съм на тази крайна мярка, за да запазим здравето на нашите съграждани“, каза кметът Димитър Николов.

Градоначалникът още вчера призова за обединение, дисциплина и спазване на всички ограничения, за да се предпази Бургас от най-страшната епидемия, която ни връхлита през този век.

 

 

Междувременно тръгнаха слухове, че тази крайна мярка съвсем скоро може да бъде приложена и за столицата, както и за Варна. Засега информациите не се потвърждават от официални източници. Не е ясно и дали са били обсъждани такива варианти.

 

По информация на румънските гранични власти, от 16 часа в събота, Румъния спира пропускането за хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари/Северняк и Кардам, пише Пик.

 

 

Ограничението се въвежда за 30 дни. Българските пристанища по река Дунав продължават нормалната си работа, съобщават от Гранична полиция.

 

 

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. На ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки.

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024