СВЯТ

СЗО обяви, че апелът на Путин към нацията трябва да бъде разпространен по целия свят

СЗО обяви, че апелът на Путин към нацията трябва да бъде разпространен по целия свят

путинbig_302

 

 

Световната здравна организация похвали обръщението на Владимир Путин към нацията, като отбеляза, че то трябва да бъде разпространено по целия свят.

 

Според представителя на СЗО в Русия Мелита Вуйнович, руският опит в борбата с коронавирусната инфекция ще помогне да се извлекат значителни поуки за бъдещето, пише „Поглед инфо“.

 

 

Вуйнович предложи да се обърне към президента на Русия с искане да направи обръщение в Световната здравна организация /СЗО/ към всички страни. Организацията от дълги години предупреждава, че борбата с мащабните заболявания трябва да се води не само в медицинската, но и в социално-икономическата сфера.

 

 

Представителят на СЗО в Руската федерация докладва това на генералния директор, като отбелязва, че „всички са изненадани“.

 

 

Организацията анализира световните практики и стратегии за противодействие на разпространението на коронавирусната инфекция, включително проучване на комплексни мерки в различни области. Ще се изучава и руският опит и според Вуйнович „Русия на практика е изпреварила заразата със своята готовност“.

 

 

 

 

Междувременно руският президент заяви, че Русия може да се справи с коронавируса за по-малко от три месеца, ако въведе бързо строги мерки, предава Ройтерс, цитирани от БТВ и investor.bg. Властите в страната спряха всички редовни и чартърни полети от и към Русия от петък.

 

 

 

Властите в Москва заявиха, че ще затворят всички магазини с изключение на тези за хранителни стоки и аптеките от този уикенд, след като Русия регистрира най-големия си еднодневен ръст на случаите с коронавирус до момента, с който общият им официален брой достигна 840.

 

 

Той остава значително по-нисък в сравнение с много европейски страни, но кметът на Москва уведоми Путин във вторник, че истинският мащаб на проблема в столицата далеч надхвърля официалните данни.

 

 

 

В телевизионно обръщение към нацията вчера Путин обяви нови мерки за забавяне на предаването на вируса – следващата седмица ще бъде неработна за много руснаци, а президентът призова хората да си останат по домовете.

 
Той обсъди решения на предавана по телевизията среща с предприемачи днес.

 

 

„Това са принудителни мерки, те са временни и принудителни. Но колкото по-ефективни и откровено по-строги са те, толкова по-кратки ще бъдат. Тогава този период ще бъде намален“, заяви Путин в телевизионно изявление.„Но кога в крайна сметка ще излезем от това положение, а ние определено ще излезем…, надявам се да е дори по-скоро, отколкото казахте (два-три месеца)“, заяви руският президент.

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024