ОБЩЕСТВО

Феновете на ЦСКА готвят протест срещу Бойко Борисов заради обещаната държавна помощ за „Левски“

Феновете на ЦСКА готвят протест срещу Бойко Борисов заради обещаната държавна помощ за „Левски“

 

ЦСКАfc022b8fe99abce2ba3707c0031d480d

 

Обявената от премиера Бойко Борисов готовност да помогне на футболния клуб „Левски“ предизвика гневна реакция сред феновете на ЦСКА-София, които обявиха готовност за протести.

 

 

В събота Борисов съобщи, че държавата посредством Българския спортен тотализатор ще помага на „Левски“ с реклама през тотото. Първата стъпка ще е финансиране на доизграждането на козирката на Герена.

 

 

Собственик на „Левски“ е издирваният бизнесмен Георги Попов, но е публично известно, че тимът се издържаше до скоро от Васил Божков. И двамата са в Обединените арабски емирства, като прокуратурата се надява властите там да се съобразят с българското искане за връщането им в България.

 

 

От фен клуба на ЦСКА-София „Трибуна Сектор Г“ обявиха във Фейсбук, че са готови на „протести, където и както намерим за добре“.

 

 

Според „Сектор Г“ случващото се е „безобразие“, като феновете виждат неравнопоставеност между клубовете. Те се аргументират още със скорошното разпределяне на 37 млн. лева от държавата за стадионите на пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“, като припомнят и подкрепата за „Лудогорец“ и „Берое“.

 

 

„Преди няколко дни в национален ефир премиерът излезе и обяви, че ще помогне на един футболен клуб от покрайнините на София като „тотото ще им прави реклама“ (разбирайте спонсорира), а лично той бил обещал „да им построи козирка, за да не им се смеят останалите“.

 

 

Ако изключим абсолютния парадокс държавният тотализатор да спонсорира с парите на данъкоплатците частна фирма, чиито собственици са с повдигнати двуцифрен брой обвинения от прокуратурата, сякаш всичко е наред. Или може би е редно да припомним как точно въпросният сектор без козирка бе построен и от КОГО отново с парите на българския данъкоплатец?“, се посочва в позицията на „червените“ фенове.

 

 

 

В нея се посочват и други примери за държава подкрепа към частни футболни клубове.

„Знаем и кой започна да строи „Колежа“ с парите от КТБ преди миналата седмица вездесъщите и щедри управляващи да дарят (предполагаме от личните си спестявания) едни 25 милиона за довършването му и още 12 за клоаката в парк „Лаута“.

 

 

Знаем също така и кого спонсорира „ТЕЦ Марица Изток“, допускайки, че е отново с личните вложения от прасенца-касички на загрижените за добруването на българския футбол. Приликите и съвпаденията в моделите на управление май станаха повечко, а?“.

 

Медиапул

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024