САЩ

Хилари Клинтън: Трябва да унищожим Сирия

Хилари Клинтън: Трябва да унищожим Сирия

hilari-klintan-trabva-da-unishtojim-siria--1

 

 

По-рано публикуваните електронни писма на Хилари Клинтън, разкрити публично чрез изтичане, предполагат, че администрацията на Обама, с най-активно участие на Държавния секретар на САЩ Клинтън, е вдъхновила гражданската война в Сирия за защита на израелските интереси. Новите разкрития на международната организация с нестопанска цел “Уикилийкс” показват, че именно Хилари Клинтън нарежда свалянето на правителството и отстраняването от властта на президента Башар ал Асад, като се аргументира, че това е „най-добрият начин да се помогне на Израел“.

Този документ е един от многото разсекретени от Държавния департамент на САЩ по случая F-2014-20439 (номер на документа C05794498) след скандала с личния пощенски сървър на Клинтън, който се съхранява в нейната къща, докато тя изпълнява длъжността държавен секретар от 2009 г. до 2013 година.

Въпреки че “Уикилийкс” датира този имейл на 31 декември 2000 г., това е грешка от тяхна страна. Факт е, че съдържанието на писмото, и по-специално споменаването на преговорите между Иран и Запада през май 2012 г. в Истанбул относно ядрената програма на Техеран , ясно показва, че писмото е изпратено на 31 декември 2012 г.

От текста на това съобщение е видно, че политиката на САЩ от самото начало е била насочена към насилственото сваляне на сирийското правителство и се смята за необходимо преди всичко, защото такъв сценарий е в интерес на Израел. „Най-добрият начин да помогнете на Израел да се справи с нарастващия ядрен потенциал на Иран е да помогнете на жителите на Сирия да свалят режима на Башар Асад”, казва Клинтън категорично и недвусмислено.

Въпреки че всички отчети на американските разузнавателни служби отдавна са разобличили твърденията за иранската програма за атомна бомба като фалшиви и в допълнение, заключението им е потвърдено от Международната агенция за атомна енергия, Клинтън продължава да използва тази лъжа, за да “оправдае” унищожаването на Сирия в име на Израел.

Тя нарочно се фокусира върху връзката между митичната иранска програма за ядрени оръжия и Сирия, тъй като, според нейните собствени думи, „иранската програма за ядрена бомба“ заплашва монопола на Израел върху ядрените оръжия в Близкия изток.

На тази основа, пише държавният секретар на САЩ, Сирия трябва да бъде унищожена. Може да изглежда, че няма връзка между ядрената програма на Иран и Сирия, но това не е така. И израелското военно командване наистина е сериозно притеснено от загубата на монопол върху ядрените оръжия, колкото и да го отричат.

Създаването на ядрени оръжия в Иран не само ще сложи край на този монопол, но също така може да подтикне други противници на Израел, като Саудитска Арабия и Египет, да положат усилия за придобиване на ядрен потенциал. Резултатът от подобен сценарий би бил крехък ядрен баланс в Близкия изток, срещу който Израел вече не може да реагира с провокативни ракетни атаки срещу Сирия и Ливан, както редовно прави днес.

Ако Иран прекрачи прага и се превърне в ядрена сила, за Техеран ще бъде много по-лесно да призове своите съюзници в Сирия и ливанската организация „Хизбула“ да нанесат удар по Израел, защото те ще знаят, че Иран би имал ядрено оръжие като възпиращо средство.

Именно „Стратегическите отношения между Иран и режима на Башар Асад в Сирия“, пише още Хилари Клинтън, позволяват на Иран да подкопае сигурността на Израел. Клинтън признава, че Техеран трудно може да започне “пряко нападение”, защото “за тридесет години враждебни отношения между Иран и Израел” това никога не се е случило, но ще действа чрез силите, които са под негов контрол, включително в Сирия.

Свалянето на режима на Асад би сложило край на този опасен съюз. Израелското ръководство е наясно, че победата над Асад е в негов интерес. Отстраняването на сирийския президент ще бъде не само огромна благословия за сигурността на Израел, но и ще облекчи разбираемия страх от Тел Авив от загуба на ядрения му монопол. И тогава Израел и Съединените щати биха могли да убедят световната общност, че иранската програма е толкова опасна, че оправдава преките военни действия срещу Техеран.

Клинтън дори споменава в писмото си, че директните заплахи лично към Башар Асад и семейството му са напълно целесъобразни:

„Накратко, Белият дом има възможност да облекчи напрежението, възникнало в отношенията с Израел заради Иран, ако се държи правилно в Сирия. Ако собственият му живот и животът на семейството му са застрашени, само това може да накара сирийския диктатор Асад да промени гледната си точка”

Това писмо за пореден път доказва, въпреки че отдавна няма нужда от нови доказателства, че правителството на САЩ е главен спонсор на избухването на тероризма в Близкия изток и всичко това е направено с цел уж защита на Израел.

За да разберем степента на последствията, достатъчно е да си припомним, че „кризата с бежанците“, която в момента заплашва да унищожи Европа, също е пряко причинена от тези действия на правителството на САЩ, тъй като значителна част от огромния поток от мигранти към Европа са истински бежанци, бягащи от гражданската война в Сирия.

Освен това не бива да забравяме, че повече от четвърт милион души са избити по време на конфликта в Сирия, а след това той се разпространи в Ирак, благодарение на Клинтън и администрацията на Обама, които предоставяха всякакъв вид подкрепа на така наречените „бунтовници“ и разпалваха огън на война през целия период на територията на Сирия.

Най-шокиращото усещане обаче, което възниква след прочитането на текста на електронната поща на Клинтън, е възможността такъв психопат, чиято политика носи смърт и страдания на милиони хора, да стане президент на Съединените щати.

Нейните публични твърдения, че ако бъде избрана за президент, “ще изведе отношенията с Израел на ново ниво”, изобличават нея и Израел като врагове не само на арабските държави в Близкия изток, но и на всички хора, обичащи мира на планетата.

 

Факти БГ

САЩ

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024