ОБЩЕСТВО

Автоинструктор: Убиецът на Милен Цветков е дал газ вместо спирачка. Не е видял нито светофара, нито колите

Автоинструктор: Убиецът на Милен Цветков е дал газ вместо спирачка. Не е видял нито светофара, нито колите

2111386967

 

 

 

„Най-вероятно убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов е дал газ по време на инцидента, вместо да натисне спирачката.

 

 

 

Възможно е да се е загледал в мобилен телефон. Не е видял нито светофара, нито колите“.

 

 

 

Това предположи пред  Lupa.bg  Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

 

 

 

 

„Интересно е, защо когато колата на Милен Цветков е застанала за десен завой, отива в лявата част на кръстовището. Интересно е също защо ударът е в дясно, а цялата лява част е клекнала. Техническата експертиза ще даде отговори на тези въпроси.

 

 

Двадесет минути никой не се обажда на Бърза помощ. Първото нещо, което трябва да се направи при ПТП, е да се обезопаси обстановката за следващ такъв инцидент. След това веднага се викат спешните медици”, обясни експертът.

 

 

 

Той пита защо НАП и държавата не се интересува от произхода на скъпите коли и посъветва да се проследи откъде са средствата за тях и кой ги управлява.

 

 

„Виждаме всеки ден, че в тях седят 25-годишни момчета с мускули, които пукат под фланелките им. Кой им позволява да карат тези автомобили? НАП щеше да напълни хазната от скъпите автомобили с неясен произход и безработните да получат помощи от тях”, посочи Йонко Иванов.

 

 

 

„В момента, когато сме под карантина, се събират някъде младежи. Всеки ден ги виждаме по улиците с бутилки. Не обучаваме тези млади хора, защото сме под епидемия, но те са по улиците и се веселят”, обърна внимание специалистът.

 

 

 

Той съобщи пред Lupa.bg, че автоинструкторите се готвят за протест заради забраната да провеждат курсове. „Всеки месец сме на минус с по 5 000 лева. Заплати плащаме, плащаме на паркинги, на полигони. Плащаме наеми на учебните центрове, гражданската отговорност, винетки…

 

 

 

Росен Желязков изобщо не се интересува от нашето положение. Оборудвани сме с химически костюми, кабинетите ни са с по 25 квадрата, 5 човека могат да провеждат обучение в тях. Младите вместо да обикалят по улиците да дойдат да се обучават”, призова автоинструкторът.

 

 

 

 

„Не искаме да тежим на държавата, а да работим, за да си платим разходите. Освен това хората, които са прекъснали обучението си, идват да си искат парите. Настояваме от 1 май да се разреши провеждането на теоретичните изпити. Когато има бели стаи и в тях се изпитват по 8 човека, и няма контакт между тях, защо не се провеждат изпити по теория?!

 

 

 

 

Премиерът не е забранил на никого да работи, транспортното министерство обаче е решило да спре обучението. Във фризьорски салон може да се работи лице в лице, а при нас не може да се работи на 4 м. Да не говорим, че ни няма в абсолютно никаква схема за подпомагане”, каза още Йонко Иванов.

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

640_1587486725

Защитата на убиеца от нагла по-нагла: Обвиненият не е шофирал колата от катастрофата с Милен Цветков

април 22, 2020
otkrit-e-nov-simptom-koronavirus-064

Открит е нов симптом на коронавирус, проявява се в ранен стадий и основно при деца! СНИМКИ

април 22, 2020
0cbb4d84cffa23ec515f37902ed3c357

Майката на убиеца Кристиан дава 500 000 лв. за децата на Милен Цветков?!

април 22, 2020
big_31_637b

Кристиан Николов: Умолявам съда за по-лека мярка, за да зъвърша образованието си

април 22, 2020
9f8337eb5dfad82a96d38b28c0fc0a1c

Убиецът връхлетял със 140 км/час колата на Милен Цветков, бил надрусан с 4 вида наркотик

април 22, 2020
f9ec695ebe127be39a62053c0e7106b1

Дъщерята на Милен Цветков кацна в България, ето кой я посрещна

април 22, 2020