Политика

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

 

big_13d8

 

 

Бойко Борисов се включи днес във видеовръзката с останалите лидери от Европейския съвет.  След около два часа по-късно той излезе пред медиите, за да обобщи по какви теми са били разговорите, пише новини.бг.

 

 

„7,5% от БВП е заминал, това са трилиони. Милиони са безработните. Кризата дойде асиметрично“, обяви най-напред премиерът Бойко Борисов пред медиите.

 

 

 

По думите му в Европа искат хората да са спокойни, но все още нямало лек за COVID-19 и не би трябвало гражданите да се заблуждават.

 

 

„Считат в Европа много от колегите, когато не са пред камерите, да обявяват светлото бъдеще, че скоро ще се случи това, но тогава техните медицински екипи им казват, че сме в началото“, добави той.

 

 

 

Основната тема на разговорите е била грантове-кредити.

 

 

 

 

„Ако искате грантове, си направете данъците, такива каквито са. 10% са в България. В Германия – 40%, сиреч от германския работещ бизнес“, коментира премиерът, като посочи, че това му е било казано от колегите на големите държави, които си позволявали да дават грантове.

 

 

 

„Истински разбирам колко им е тежко на хората, макар че ако излезете в София, ще видите, че все едно няма карантина. И в Испания, и в Гърция, не може да излезеш, без да уведомиш полицията. Затова толкова натискаме да вървим плавно. Все повече се екипират и лечебните заведения, персоналът се научава“, заяви още Борисов.

 

 

 

По думите му той не разбира защо толкова се иска разхлабване на мерките. Можело и у нас да се отворят хотелите, но после щяло да е по-зле, ако ги превърнат в болници.

 

 

 

„Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос. Ей така, за да се изкажат“, отсече премиерът.

„Ценно ми е здравето, след това, ако щете си изберете друг“, каза още Борисов, явно визирайки възможността за изборите догодина, когато ще има парламентарни избори.

 

 

 

„Искам да приключи извънредното положение, защото нали знаете, че работя без заплата. С най-голямо удоволствие обаче си дарявам парите за борба с коронавируса. Министрите също с желание го правят. Жал ми е обаче за политическите кабинети, заяви премиерът Борисов след срещата на върха тази вечер. 

 

 

 

„Иска ми се парите ни да отиват за бедните, за храна, за каквото имат нужда хората. Няма как да получавам заплата, тъй като ни привързаха към депутатите. Няма проблем, ще не получаваме пари, ще оцелеем някак си. Не ми се говори на тази тема повече“, каза  министър-председателят.

 

 

„Искаме още пари да се дават за проучването на заразата и за нови лекарства. Колежката от Дания ни даде за пример как бързо си оборудваме екипите. Сега си връщаме производството в химическата промишленост и фармацията и ще можем да зареждаме целия ЕС“, похвали се премиерът.

loading...
Политика

More in Политика

img_5ea03e08c46b3-410x260

Властта крие 17 млн. лв. далавери с европари на майката на убиеца на Милен – Брюксел спи ли?

април 23, 2020
ivo-hristov06

Проф. Иво Христов: Драмата с коронавируса играе ролята на световна война

април 23, 2020
big_1135

Борисов: Ако отхлабим бързо мерките, ще обезсмислим ограниченията досега и ще има нови заболели

април 23, 2020
big_34

Захариева: Няма да възстановим нормалния живот през лятото, това е асиметрична криза

април 23, 2020
posledni-danni-covid-19-u-nas-171

Легитимен ли е щабът, липсващ в задължителния Национален пандемичен план – кое може и кое не според документа?

април 22, 2020
goranov

Горанов: Как си го представяте? Искате да вземем хеликоптер и да разхвърляме пари по площадите ли?

април 22, 2020