Коментари

Готвят ли нова гавра със столичани?

Готвят ли нова гавра със столичани?

gotvat-li-gavra-sas-stolichani-1

 

 

Столичани очакват с нетърпение решението за отварянето за разходки на градските паркове и планината Витоша. То трябва да бъде взето в неделя. И както подобава на страна, управлявана от оперативен щаб, това ще стане след провеждане на учение. То трябва да покаже как точно ще се провеждат и контролират разходките на домашните арестанти.

 

 

 

Добрият премиер отново подчерта, че имаме най-либералните мерки в пандемията, в София не личи да има карантина, а софиянци могат да излизат безнаказано по 48 пъти на ден – я до аптека, я до магазин, я до банкомат, я до…където си искат. Ама хайде, щом и това не им стигало, ще помислим да ги пуснем и в парковете.

 

 

 

Кметицата Фaндъкoвa я боляло за затворените дечица и имала план, но не искала да действа на своя глава, за да не я обвинят, че е причинала бум на заразените. Щабът да си кажел.

 

 

 

Хубаво е, че се мисли, ама как ще го измислят накрая. От направените в петък откъслечни анонси лъха доста притеснително. От тях научихме, че позволените разходки ще бъдат само за родители с малки деца, в определени часове, по определени маршрути. Щели така да го измислят, че пленниците да вървят в една посока, без да идва никой срещу тях. Забраната за сядането на пейки остава, а децата трябва да забравят за ползването на площадките за спорт и игра.

 

 

 

Ако бъдат приети така поставените условия, то гледката от понеделник натам ще бъде наистина стъписваща. Лишените от свобода, които обикалят в кръг двора на затвора, поне знаят защо им се случва всичко това. Представете си в същата роля родители с деца. Еднопосочно. И ако кривне леко малкото от щабния маршрут, какво правим? Ще се наказваме ли? А какво означава всъщност понятието „малко дете“?

 

 

 

Фиксираните часове за разходки предполагат още по-голямо струпване на хора. Точно това, което уж се цели да се избегне. Ясно е, че това се прави за по-лесен контрол, но какъв резултат ни чака. Ами планината? Евентуален „контрол“ там би приличал на битка между партизани и стражари от 40-те години на миналия век. Пусни ги в планината и ходи ги гони.

 

 

Мислете, господа щабници и общинари. Мислете, но не се гаврете с и без друго измъчените хора.

Автор: Милен Ганев

Факти БГ

https://m.fakti.bg/mnenia/468623-gotvat-li-gavra-sas-stolichani

loading...
Коментари

More in Коментари

03268a8f5bb0493fb025231d8ca946f7

Здравей, Кристиане, как си?

април 25, 2020
gunceva2

Елена Гунчева: Уроците на вируса – правителството в момента е наш враг, а не спасител

април 25, 2020
af88f908ba7b4615b9491d69fbbd9945

Владимир Береану: Вече имаме нов риалити формат: Един премиер, един джип и една родина

април 25, 2020
1587718135_8

Пъти повече тестове за ден и равен брой болни в интензивните 2 седмици: Какъв бум на К-19?

април 24, 2020
896-504-asen-vasilev

Бивш министър зададе най-важните 7 въпроса към Щаба, за които не дават отговор

април 24, 2020
big_190a

Любо Кольовски: Аз убих Милен Цветков

април 23, 2020