Катастрофи

Инструктори разкриха фатална грешка с Милен Цветков след кошмарния удар

Инструктори разкриха фатална грешка с Милен Цветков след кошмарния удар

 

3a318d47702fa2fbf19619bc54ef7439

 

 

Фатална грешка на минувачите, помогнали за изваждането на ранения при зверската катастрофа журналист Милен Цветков, може да е коствала живота му, макар и косвено.

 

 

 

Разкритието направиха инструкторите по екстремно шофиране от платформата „Аз на пътя – научи ме да шофирам“, които преди 2 години напълно безвъзмездно започнаха да дават уроци на вече сдобили се с книжки водачи, за да коригират грешките им зад волана. Репортер на Lupa.bg също се включи в инициативата с цел по-безопасни пътища в страната. 

 

 

 

„Проблемът, който искам да засегна са последствията веднага след катастрофата. А именно – реакцията на хората, които бързат да помогнат. При една катастрофа, едно много, много важно нещо, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се спази е, освен ако човекът, който е в колата не е заплашен да бъде изгорен, да падне в дере или от мост, нещо което да заплашва живота му в последствие, което не е от травмите му, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да НЕ се вади, мести и пипа по какъвто и да било начин“, напомнят мотопилотите.

 

 

 

Авторите на проекта за качествено шофиране са категорични и че при толкова тежка катастрофа като тази с покойния журналист, реакцията винаги е една и съща – пострадалите тръгват да ходят и дори да бягат, вследствие шока (предизвикан от високи нива на адреналин в кръвта).

 

 

 

 

Неслучайно от многобройните кадри на фаталния удар се вижда, че макар и подкрепян от непознатите хора, Милен Цветков е стъпил в първите секунди на двата си крака. Това обаче е погрешно, защото никой в този момент не знае какви са вътрешните поражения и има голяма вероятност нещата да се влошат, когато човекът бъде преместен от немедицинско лице.

 

 

„Моторист, който преди няколко години бе ударен и пада от возилото, умира, след като жена се опитва да му свали каската и чупи вратните му прешлени заради грешния похват. Даването на вода също не е правилно решение, защото резултатът също може да е много тежък поради перфорация на хранопровод, стомах, черва и прочие и да доведе до допълнителни усложнения“, напомнят от „Научи ме да шофирам“.

 

 

 

Затова в такива ситуации най-доброто, което може да направите е, да се убедите, че колата не пуши/гори/, да видите дали човекът е контактен и в какво състояние е, да се опитате да го успокоите и да НЕ му позволявате да излиза от колата, да позвъните на 112 и да обезопасите мястото на произшествието. Препоръката на инструкторите е всички шофьори у нас, а и не само водачи с валидни книжки, да преминат опреснителен курс към БЧК (задължителен за новите).

 

Лупа БГ

lupa.bg

loading...
Катастрофи

More in Катастрофи

tova-ne-e-milen-tsvetkov-a-moiat-sin-983

Майка на участник в меле: Това не е Милен Цветков, а моят син! СНИМКИ

април 22, 2020
big_28de

Синът на Лъчезар Иванов излезе от ареста и почна да хули полицията, отказва и показания срещу убиеца Кристиан

април 22, 2020
big_big_11972fa3

Нови кадри показват как отвеждат до бордюра Милен Цветков, след като е пометен от „Ауди“-то

април 21, 2020
big_30_5dd9

Появи се ужасяващо видео от катастрофата с Милен Цветков, джипът-убиец е можел да помете и пешеходци

април 21, 2020
big_30_4

Убиецът на Милен Цветков Кристиан се дрогирал на частно парти предната нощ. Приятелката му също е задържана! СНИМКИ

април 21, 2020
big_1q3

Син на депутат от ГЕРБ е 3-ият пътник в колата, убила Милен Цветков. Иванов не общувал с него

април 20, 2020