ОБЩЕСТВО

Кристиан Николов: Умолявам съда за по-лека мярка, за да зъвърша образованието си

Кристиан Николов: Умолявам съда за по-лека мярка, за да зъвърша образованието си

 

 

big_31_637b

 

 

„Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго престъпление“.

 

 

Това каза лаконично Кристиан Николов пред съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд, съобщава „24 часа“. Той е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков.

 

 

Малко след 21 часа в СГС  започна делото, на което се решава дали младежът да остане на свобода. Поради огромния обществен интерес медиите имат възможност да слушат онлайн делото.

 

 

 

В началото Кристиан съобщи, че е сгоден. Защитникът му Любомир Таков представи грамота от 2010 г., от която става ясно, че Кристиан се класирал на второ място в градско състезание по водна топка, диплома за завършване с отличен успех на немската гимназия в София през 2017 г. и актуална справка за текущо оценяване от висшето училище за техника и икономика в Берлин, където 22-годишният младеж е студент. Прокуратурата обаче опонира, че тези доказателства нямат никакво отношение към катастрофата.

 

 

 

 

Според обвинението са събрани достатъчно доказателства. Над 10 свидетели са казали на разпитите, че именно той е карал „аудито“, с което е блъснат автомобила на Милен Цветков.

 

 

 

 

Прокурорът посочи, че липсва какъвто и да е спирачен път. Записите от камерите също показали, че навлизайки на кръстовището на бул. „Хенрих Ибсен“ и „Черни връх“ той се движел с висока скорост, не направил опит да спре или да намали. По същото време там имало много хора.

Кристиан обаче на практика не е предприел нещо, с което да избегне опасните последици.

 

 

 

Той също така управлявал колата след употреба на различни видове наркотици – кокаин, марихуана, амфетамин, посочи прокуратурата и добави, че той разчитал единствено на шанса.

 

 

 

Според адвоката Любомир Таков обаче материалите не били достатъчни, за да се направи  предположение за авторството на престъплението.

 

 

 

Според него разследващите разполагали само с предположения, но не и категорично кое лице или кои имат отношение към трагедията. Не можело да се смята, че е установено, че той е водачът на адитото към 18 ч на 18 април. Според Таков можело да се смята, че друг е управлявал колата.

 

 

 

 

Видеотехническата експертиза обяснявала само действията на отделни хора и механизма на възникване на катастрофата, но не давала информация за авторството. Липсвало лицева идентификация, отсъствало разпознаване.

 

 

 

 

Адвокатът твърди, че само свидетелят Денис Миланов от служба „Метрополитен“ към СДВР посочил Кристиан като шофьор на колата.

 

 

 

Описанието, дадено от други свидетели отговаряло на голяма част от българските младежи – къса коса, набола брада, нормално телосложение.

 

 

 

 

Адвокатът стигна дори още по-далеч като хвърли вина и върху свидетелите, опитали се да помогнат на журналиста. Те имали неадекватните действия, като извадили журналиста от колата и го завели до тротоара, въртели главата му, правили му сърдечен масаж и положили тялото му в неправилно положение.

 

 

 

Кристиан бил готов и да съдейства. Всички негови близки се явили с негово съдействие.

 

 

 

Таков поиска дори да остане без мярка за неотклонение или в краен случай под домашен арест.

 

24 часа

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

640_1587486725

Защитата на убиеца от нагла по-нагла: Обвиненият не е шофирал колата от катастрофата с Милен Цветков

април 22, 2020
otkrit-e-nov-simptom-koronavirus-064

Открит е нов симптом на коронавирус, проявява се в ранен стадий и основно при деца! СНИМКИ

април 22, 2020
0cbb4d84cffa23ec515f37902ed3c357

Майката на убиеца Кристиан дава 500 000 лв. за децата на Милен Цветков?!

април 22, 2020
9f8337eb5dfad82a96d38b28c0fc0a1c

Убиецът връхлетял със 140 км/час колата на Милен Цветков, бил надрусан с 4 вида наркотик

април 22, 2020
f9ec695ebe127be39a62053c0e7106b1

Дъщерята на Милен Цветков кацна в България, ето кой я посрещна

април 22, 2020
2111386967

Автоинструктор: Убиецът на Милен Цветков е дал газ вместо спирачка. Не е видял нито светофара, нито колите

април 22, 2020