ОБЩЕСТВО

Мангъров: Щаба го е страх! Като не можеш да носиш отговорност, иди си, а не съсипвай всичко

Мангъров: Щаба го е страх! Като не можеш да носиш отговорност, иди си, а не съсипвай всичко

 

big_1ba8

 

 

Това, което продължаваме да не искаме да разберем е, че Ковид-19 трябва да бъде посрещнат от най-младата и най-здравата част от населението. Това са децата, техните майки и татковци, които и да се разболеят, няма да им се случи нещо кой знае какво. И смисълът на отварянето на парковете е, хората да влязат там, да се поразмешат, за да може да се получи това, което рано или късно ще се случи.

 

 

Но тези 70 на сто от хората, които трябва да преболедуват вируса, за да се свърши тази епидемия е хубаво да бъдат от тази страна на населението, където са младите, здравите и силните. Защото ако инфекцията тръгне от другата страна, там, където са старите и болните , там ще има много жертви. Смисълът на всички тези упражнения е, хората, които са в състояние да посрещнат удара, да го посрещнат. Това обясни в ефира на бТВ доц. Атанас Мангъров.

 

 

 

Начините, по които се действа при която и да е друга респираторна вирусна инфекция, тука се отхвърлят и се прави нещо ново. Навсякъде досега, когато имаме такава инфекция, тези, които са болни, трябва да се установят и изолират. Тези, които са контактни също се установяват и изолират. Никъде не  се е правело такова нещо като сега, да се заграждат толкова много здрави хора, на които им няма нищо. Говоря по принцип, не за сегашната ситуация, посочи той.

 

 

Да не мислите, че света се среща с такава епидемия за първи път. Имаме такива случаи от миналото. Другото нещо, което сега се твърди е, че не се създавали антитела срещу вируса. Това са пълни глупости, това е абсолютно невярно. Тези коронавируси са известни много отдавна и те по нищо не се отличават от другите. Тук няма нищо ново. Но ние … изведнъж нещо ни стана и забравихме всичко, което бяхме научили и започнахме от нулата, коментира доц. Мангъров.

 

 

 

Вместо медиите да успокояват хората, да дават надежда на хората при такава епидемия, сега хората се плашат, стресират се. Никой няма полза от тази работа, посочи той.

Причината за тази масова повсеместна паника навсякъде не е медицинска. Тука има политически, икономически, каквито искате други причини, но не и медицински, категоричен е той.

 

 

 

Кварцовите лампи, пиенето на дезинфектанти – всичко това са глупости, посочи Мангъров.

 

 

 

Щаба го е страх. Те са там и им плащат да носят отговорност. Но не може като носиш отговорност да съсипеш всичко, защото те е страх да носиш отговорност. като не можеш да я носиш, иди си и нека някой друг, който може, да я носи. Значи не си за тази работа, коментира доцентът.

 

 

 

След разговора ми с премиера Борисов има едно плахо отварян е- ето парковете, църквите, макар и при определени условия. Хубаво е да се отворят плувните басейни, стадионите, фитнесите. Може би не ги отварят, защото никой от щаба не спортува. ако някой от тях спортуваше, щяха да ги отворят. А това е важно, защото там ходят хора, които са млади, здрави и силни. Те е хубаво да се омешат, защото и да се заразят, нищо няма да стане. Трябва да се почне отнякъде, допълни той.

 

Би ти ви

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

5e4358676fdf5eaa8a4a77bae84f6289

Последни данни към 17 часа на 27 април: COVID-19 взе нови жертви у нас, бум на заразени в областен град

април 27, 2020
radev_bgnes

Радев: Предстои теглене на колосален заем, нужен е регистър, за да няма безконтролно харчене от страна на властта

април 27, 2020
big_30_281e

Софиянец за картата за разходки в Борисовата градина: Май само Ивет Лалова може да издържи на изискванията

април 27, 2020
59e740e45fe44600acbd9127a95cbe09

Кажете едно „благодаря“!… Изпълнявам, генерале!

април 27, 2020
big_big_1a7b

Румен Петков: Eдин oт нaй-гoлeмитe прoвaли в бoрбaтa c К-19 в Бългaрия имa cвoя нocитeл и тoвa e г-н Мутaфчийcки

април 27, 2020
big_borisov-ispaniq-vestnik

Проверката за къщата в Барселона зацикли между прокуратурата и КПКОНПИ. Не е ясно дали Борисов изобщо е разпитван

април 27, 2020