Бедствия

Мутафчийски стресна всички с думи за пика на коронавируса у нас

Мутафчийски стресна всички с думи за пика на коронавируса у нас

phpnsiror_800x_

 

 

 

Носете маски в момента, за да останете здрави. Това заяви на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

 

 

Така Венциславв Мутафчийски отговори на въпрос от журналисти по време на редовния ежедневен брифинг на Националния щаб защо през март самия той е твърдял, че маските при здравите дават измамно чувство на спокойствие, а от Цветница носенето им е задължително по силата на заповед от здравния министър.

 

 

 

„Но вие си противоречите!?“, отвърна журналистът. В този случай Мутафчийски запази мълчание. По-късно обаче допълни: „Думите за маските през март бяха думи, казани и от вицепрезидента на Щатите. Когато казваше да не изкупувате маските, защото няма да има достатъчно за медицинските специалисти. Това бяха негови думи“, посочи Мутафчийски.

 

 

 

На въпрос къде е Адът след думите на Борисов за камионите, които ще превозват трупове, Мутафчийски отговори: „Гледайте CNN, SKY News, BBC и ще видите къде е адът.“

 

 

 

 

„Над 76 000 са случаите на хора под карантина у нас. Това са предимно завърнали се в чужбина или такива, които са контактни на заразени лица. По време на карантината тези хора имат 3-4 внезапни проверки от полицията“, каза той.

 

 

 

„Заразените с COVID-19 деца са 7-8, без сериозни увреждания. Едно дете е клинично здраво – то е на 1 годинка, но не можем да потвърдим, че е изчистено от вируса и затова стои в болница. Родителите му вече са здрави. Имах личен имейл от майката, която ме молеше да съдействам, за да си го приберат вкъщи. Само че обществото е чувствително, когато става въпрос за такова малко дете“, каза той.

 

 

 

 

Математиците, които изчисляват евентуалните прогнози за пика, според тях вече сме в приблизително пика. Това обаче не е „днес сме в пика, утре слизаме“. Това е процес, който не знаем колко време ще продължи. Има данни, които показват дали има пик, кога е той и как се слиза от него“, заяви той.

 

 

 

 

„Често се дава примери с Китай и Сингапур. Аз съм изключително разтревожен от тези над 300 случаи регистрирани в Сингапур. Според мен това е тревожна тенденция за втори и трети пик на заразата„, каза той.

 

 

 

 

„Макрон обясни, че Франция може да затвори границите си до септември или Нова година. В България, благодарение на разбирането на правителството, се взеха най-адекватните мерки в най-правилното време и в най-адекватния размер“, поде ген. Мутафчийски.

 

 

 

„Да, може би имаше разбирането, че ние сме държава с ограничен ресурс и трябва да се вземат много твърди мерки още веднага, но това, че обявяваме по 10-15-20 човека на ден, означава, че се справяме добре. Смятам, че всички могат да са доволни. За безработица не мога да говоря, тя е в цял свят, икономиката е спряла в цял свят“, заяви той.

 

 

 

 

„Тази болест върви така – два дни пациентът може да е добре, после да има влошаване, после подобряване и още така. Тази тенденция не се е променила. Имахме дори изписани пациенти, които върнахме в болница – 3-ма души във ВМА“, заяви генералът.

 

Блиц

loading...
Бедствия

More in Бедствия

fb_0b04d3cef9055f6f73644d767370ad1c

Какво се случва!? В цяла Европа от небето падат мъртви птици, никой не може да обясни защо! СНИМКИ

април 21, 2020
1525083037

Полски ясновидец: Поляци, бягайте към България и Румъния!

април 13, 2020
980x551_1584986166

Преди минути се появиха едни от най-страшните данни за коронавируса! ГРАФИКИ

април 9, 2020
phplkpqj0_800x_

Коронавирусът се оказа не един, а 3 вида. В Европа е дошъл не от Китай, а от Сингапур

април 9, 2020
51549150_303

Ново проучване разкрива специфични характеристики на пациентите, умиращи от коронавирус

април 9, 2020
smartonosna-smes-rezistentni-bakterii-i-791

Норвежки експерти с нова версия за високата смъртност в Италия – причината е в една опасна комбинация

март 26, 2020