Коментари

Н. Марков: След дълго очакване се появи единственият смислен въпрос към господин Мутафчийски!

Н. Марков: След дълго очакване се появи единственият смислен въпрос към господин Мутафчийски!

nik_markov
Кой ще носи лична отговорност за взетите решения за преодоляване на кризата? След кратко замисляне, началникът на някакъв си щаб отговори трисмислено, че той не е този човек. Все пак е само един малък и незначителен началник, на едно малко и незначително нещо като щаб – защо да поема цялата отговорност!

И защо ли!? Остава открит въпроса, кой тогава ще носи отговорност по наказателния закон, след като тази отговорност е лична, а не групова!? Май няма такъв. В България, практиката е вината да носи убития. Цялата вина. Никой друг. Никога.

 

 

Като заговорихме за вина, нека да погледнем и фактите, пред които и боговете трябва да замълчат, но у нас и това не се случва. Хоспитализираните с Ковид 19 днес са 281 човека, от тях 40 са в интензивно отделение, което предполагам се досещате какво означава.

 

 

 

От самият щаб ви казаха вече, че интубацията се брои за смърт, затова нека не си правим илюзии. При тези данни, смъртността в България е значително по-голяма дори от тази на САЩ, разгледано в процентно отношение. Към това уравнение да добавим и, че за последните няколко дни, заразата се разпространява със скорост 300 човека на ден, което си е жива пандемия погледнато в перспектива. Това виждам аз.

 

 

 

 

 

На фона на тези изумителни данни и в разгара на върхова криза на Ковид зараза у нас, някой /неизвестен за сега кой/ решава да отменя предприетата стъпка за карантина и да разхлабва мерките! Когато нямаше такива тревожни данни – мерките се стягаха до пръсване, включително със заплахи от войници с шмайзери, както се изрази нещото премиер. Каква е логиката? Стягаш – когато няма тревожни данни и разхлабваш – в пика на заразата!?

 

 

 

Лично аз си обяснявам тези престъпни действия /не се знае от кого/, като сляпо следване на действията предприемани в някои европейски държави и пълната липса на жизнено необходима информация – какво всъщност се случва със здравето на българите. Според мен, всички изброявани от щаба му числа, не означават нищо важно за научен подход към проблема, освен хвърляне на пясък в очите на гражданите, че все пак им казват някакви числа. Действия, много наподобяващи масова кашпировска хипноза! От вече минали времена.

 

 

 

 

 

У нас, обаче, нищо не е минало. В канализацията изтичат само милиард след милиард, които финансовия министър нарича социално отговорна политика. Ако съдя по размера на главата му, може да има логика в тези твърдения, но като знам, че в нея няма нищо, освен проекцията на господина пеевски, все едно нищо не съм чул. Достатъчно е да зная, че ако имам нужда от нещо, с изключение на сигурност и здраве, господин Пеевски и компания ще ми го дарят…

 

 

 

Защото са добри.

 

Николай Марков, фейсбук

 

Фрог нюз

loading...
Коментари

More in Коментари

big_clavi-tpifonov-popilq-ivo-cipomaxov-ot-bolnicata-455541

Иво Сиромахов: По време на Априлското въстание 99 % от българите стриктно са спазвали повелята „Останете си вкъщи“

април 23, 2020
rumqna_chenalova

Румяна Ченалова с разтърсващ анализ на разказа на свидетеля Петков за катастрофата

април 21, 2020
СЛАВИ-ГРИМЬОРКА8021-620x330

Слави Трифонов: Борисов излъга и трябва да понесе наказателна отговорност, но прокурорът е зает с друго

април 21, 2020
ef286a8569c8f0ddaadc142c453f05af

34 години след Чернобил: Радиация ли удари генерал Мутафчийски?

април 21, 2020
rumen_radev_bgnes

Радев: Смъртта на Милен Цветков осветли това, което грози българина: да стане жертва на беззаконието

април 20, 2020
img_1416425752

Плеймейтката-писателка Калина Паскалева: Надали детето е искало да убие Милен Цветков. Случват се такива неща

април 20, 2020