Русия

Путин: Всички в Русия са станали вирусолози

Путин: Всички в Русия са станали вирусолози

putincropped
Руският президент Владимир Путин се пошегува, че всички в Руската федерация са станали вирусолози заради коронавируса, но подчерта, че мнението на истинските експерти в борбата с инфекцията е важно.

„Днес много бих искал да чуя мнението на специалисти. Ето защо, на първо място, ще дам думата на нашите колеги, специалисти в областта на вирусологията. Сега всички ние ставаме вирусолози, според мен цялата страна е от вирусолози. Но мнението на истинските специалисти е изключително важно, защото ние, нашите действия, имам предвид действията на властите на всички нива, се основават на мнението на онези хора, които са посветили целия си живот на сложна и много важна, отговорна работа „, каза той по време на среща за ситуацията с коронавирусната инфекция и мерките за нейното предотвратяване, която се излъчваше по телевизионния канал „Русия 24“.

 

Пикът на коронавирусната епидемия все още не е преминал, заяви още Путин. Той също призова да се взима поука от грешките на другите. „Ние следим ситуацията най-внимателно, като вземаме предвид положителния и отрицателния опит на други страни. Сега е изключително важно да се избягват грешките на другите, да се извличат поуки и да се правят изводи въз основа на позицията на медицинската и научната общност“, каза той. Всички решения трябва да са пропорционални и адекватни на заплахата от разпространението на коронавирус, заяви още руският президент.

 

„Всички наши решения трябва да са съизмерими със заплахата и съобразени със ситуацията. Основното нещо е безопасността и здравето на руските граждани“, каза Путин.

loading...
Русия

More in Русия

putin-darjim-koronavirusa-pod-kontrol-1

Путин: Държим коронавируса под контрол

април 19, 2020
92780-560x315-trim(111,0,783,504)

Кремъл отложи парада на 9 май след призив на руски ветерани от войната към Путин

април 16, 2020
prizovaha-putin-da-otmeni-parada-1

Ветерани от войната призоваха Путин да отмени парада

април 15, 2020
v-rusiia-zapochnaha-da-lekuvat-426

В Русия започнаха да лекуват коронавирус по нов начин

април 9, 2020
русия768x432

Москва обмисля наказания за премахване на паметници на съветските воини в чужбина

април 9, 2020
200405223914-660x371

Русия победи в петролната война! Саудитците започват да отстъпват, а Тръмп иска спешни преговори

април 5, 2020