ОБЩЕСТВО

Автоинструктор: Убиецът на Милен Цветков е дал газ вместо спирачка. Не е видял нито светофара, нито колите

Автоинструктор: Убиецът на Милен Цветков е дал газ вместо спирачка. Не е видял нито светофара, нито колите

2111386967

 

 

 

„Най-вероятно убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов е дал газ по време на инцидента, вместо да натисне спирачката.

 

 

 

Възможно е да се е загледал в мобилен телефон. Не е видял нито светофара, нито колите“.

 

 

 

Това предположи пред  Lupa.bg  Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

 

 

 

 

„Интересно е, защо когато колата на Милен Цветков е застанала за десен завой, отива в лявата част на кръстовището. Интересно е също защо ударът е в дясно, а цялата лява част е клекнала. Техническата експертиза ще даде отговори на тези въпроси.

 

 

Двадесет минути никой не се обажда на Бърза помощ. Първото нещо, което трябва да се направи при ПТП, е да се обезопаси обстановката за следващ такъв инцидент. След това веднага се викат спешните медици”, обясни експертът.

 

 

 

Той пита защо НАП и държавата не се интересува от произхода на скъпите коли и посъветва да се проследи откъде са средствата за тях и кой ги управлява.

 

 

„Виждаме всеки ден, че в тях седят 25-годишни момчета с мускули, които пукат под фланелките им. Кой им позволява да карат тези автомобили? НАП щеше да напълни хазната от скъпите автомобили с неясен произход и безработните да получат помощи от тях”, посочи Йонко Иванов.

 

 

 

„В момента, когато сме под карантина, се събират някъде младежи. Всеки ден ги виждаме по улиците с бутилки. Не обучаваме тези млади хора, защото сме под епидемия, но те са по улиците и се веселят”, обърна внимание специалистът.

 

 

 

Той съобщи пред Lupa.bg, че автоинструкторите се готвят за протест заради забраната да провеждат курсове. „Всеки месец сме на минус с по 5 000 лева. Заплати плащаме, плащаме на паркинги, на полигони. Плащаме наеми на учебните центрове, гражданската отговорност, винетки…

 

 

 

Росен Желязков изобщо не се интересува от нашето положение. Оборудвани сме с химически костюми, кабинетите ни са с по 25 квадрата, 5 човека могат да провеждат обучение в тях. Младите вместо да обикалят по улиците да дойдат да се обучават”, призова автоинструкторът.

 

 

 

 

„Не искаме да тежим на държавата, а да работим, за да си платим разходите. Освен това хората, които са прекъснали обучението си, идват да си искат парите. Настояваме от 1 май да се разреши провеждането на теоретичните изпити. Когато има бели стаи и в тях се изпитват по 8 човека, и няма контакт между тях, защо не се провеждат изпити по теория?!

 

 

 

 

Премиерът не е забранил на никого да работи, транспортното министерство обаче е решило да спре обучението. Във фризьорски салон може да се работи лице в лице, а при нас не може да се работи на 4 м. Да не говорим, че ни няма в абсолютно никаква схема за подпомагане”, каза още Йонко Иванов.

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024