Политика

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

 

big_13d8

 

 

Бойко Борисов се включи днес във видеовръзката с останалите лидери от Европейския съвет.  След около два часа по-късно той излезе пред медиите, за да обобщи по какви теми са били разговорите, пише новини.бг.

 

 

„7,5% от БВП е заминал, това са трилиони. Милиони са безработните. Кризата дойде асиметрично“, обяви най-напред премиерът Бойко Борисов пред медиите.

 

 

 

По думите му в Европа искат хората да са спокойни, но все още нямало лек за COVID-19 и не би трябвало гражданите да се заблуждават.

 

 

„Считат в Европа много от колегите, когато не са пред камерите, да обявяват светлото бъдеще, че скоро ще се случи това, но тогава техните медицински екипи им казват, че сме в началото“, добави той.

 

 

 

Основната тема на разговорите е била грантове-кредити.

 

 

 

 

„Ако искате грантове, си направете данъците, такива каквито са. 10% са в България. В Германия – 40%, сиреч от германския работещ бизнес“, коментира премиерът, като посочи, че това му е било казано от колегите на големите държави, които си позволявали да дават грантове.

 

 

 

„Истински разбирам колко им е тежко на хората, макар че ако излезете в София, ще видите, че все едно няма карантина. И в Испания, и в Гърция, не може да излезеш, без да уведомиш полицията. Затова толкова натискаме да вървим плавно. Все повече се екипират и лечебните заведения, персоналът се научава“, заяви още Борисов.

 

 

 

По думите му той не разбира защо толкова се иска разхлабване на мерките. Можело и у нас да се отворят хотелите, но после щяло да е по-зле, ако ги превърнат в болници.

 

 

 

„Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос. Ей така, за да се изкажат“, отсече премиерът.

„Ценно ми е здравето, след това, ако щете си изберете друг“, каза още Борисов, явно визирайки възможността за изборите догодина, когато ще има парламентарни избори.

 

 

 

„Искам да приключи извънредното положение, защото нали знаете, че работя без заплата. С най-голямо удоволствие обаче си дарявам парите за борба с коронавируса. Министрите също с желание го правят. Жал ми е обаче за политическите кабинети, заяви премиерът Борисов след срещата на върха тази вечер. 

 

 

 

„Иска ми се парите ни да отиват за бедните, за храна, за каквото имат нужда хората. Няма как да получавам заплата, тъй като ни привързаха към депутатите. Няма проблем, ще не получаваме пари, ще оцелеем някак си. Не ми се говори на тази тема повече“, каза  министър-председателят.

 

 

„Искаме още пари да се дават за проучването на заразата и за нови лекарства. Колежката от Дания ни даде за пример как бързо си оборудваме екипите. Сега си връщаме производството в химическата промишленост и фармацията и ще можем да зареждаме целия ЕС“, похвали се премиерът.

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024