Политика

ГЕРБ провали изслушването на Борисов в парламента, не искали да правят „огнище на заразата“

ГЕРБ провали изслушването на Борисов в парламента, не искали да правят „огнище на заразата“

 

big_30_5ad2

 

 

ПГ на ГЕРБ реши днес да не участва в извънредното заседание на парламента, на което трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов във връзка с мерките и действията на правителството за ограничаване на заразата от коронавирус, съобщава „Канал 3“.

 

 

„Решението ни да не участваме в това е продиктувано от настоящата ситуация на пандемия. В парламента се събират народни представители от много общини, над 200 представители на различни партии, ние призоваваме да не се събират хора, а да даваме пример така“. Това каза в изявление Менда Стоянова от ГЕРБ.

 

 

„Парламентът следва да се събира и работи когато има извънредно обсъждане на важни теми и мерки, а не считаме, че свикването на днешното заседание е причина да се събират вирусоносители без симптоми.

 

 

 

Парламентът няма да се събере днес, но това не значи, че няма да работи. От началото на извънредното положение опозицията е задала над 100 въпроса, има ги на сайта на правителството. Не искаме да ставаме съучастници в това една политическа сила да използва парламента за личен пиар“, допълни тя.

 

Насроченото за днес изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента пропадна. Причината е, че след обявения бойкот от страна на ГЕРБ нямаше достатъчно кворум за започването на заседание на НС, пише „24 часа“.

 

 

Само 91 от нужните за откриване на заседанието 121 депутати се регистрираха за 15 минути, след което шефката на НС Цвета Караянчева прекрати заседанието. В залата бяха 73 депутати от БСП, както и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 14 народни представители от ДПС също се регистрираха за заседанието, но онлайн.

 

 

 

Изслушването на Бойко Борисов по темата за мерките на правителството срещу коронавируса бе насрочено по искане на БСП. Социалистите внесоха искането си, след като управляващите отмениха парламентарния контрол за времето на извънредното положение. Днес пък ГЕРБ отказаха да участват в заседанието с обяснението, че Борисов е дал малко преди него пресконференция и така е обявил и обяснил мерките.

 

 

Минути след като пропадна днешното извънредно заседание на парламента, от БСП отново внесоха искане за провеждане на ново извънредно заседание, на което да бъде изслушан премиерът Борисов по актуални теми свързани с епидемията от коронавируса, пише „24 часа“.

 

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024