СВЯТ

Ексклузивна новина: Британският премиер Джонсън се влоши през нощта, поставен е на апаратно дишане

Ексклузивна новина: Британският премиер Джонсън се влоши през нощта, поставен е на апаратно дишане

 

index

 

 

Британският премиер Борис Джонсън се е влошил през нощта, след като бе приет в болница заради нестихващите симптоми на COVID-19, за който бе доказан като позитивен миналата седмица.

 

 

Джонсън е бил поставен на кислородна терапия заради все по-ниската сатурация и показатели на кислорода около и под 90%. 

 

 

 

Заразеният с коронавирус британски премиер късно вчера постъпи в болница и е бил поставен на респираторен апарат, твърди и в. „Таймс“.  Това е направено като част от лечението му. От „Даунинг стрийт“ 10 казаха, че настаняването на Джонсън в болница е предпазна мярка, тъй като министър-председателят продължава да има трайни симптоми на коронавирус вече 10 дни след положителен тест за вируса.

 

 

Според в. „Гардиън“ постъпването на премиера в болница означава, че заразата е стигнала до рисков стадий. Източници на изданието твърдят, че състоянието на Борис Джонсън е по0сериозно отколкото признават неговите приближени.

 

 

 

Преди три дни, самият Джонсън съобщи във видео, разпространено през Туитър, че има само един симптом – повишена температура, заради което продължава с карантината. Сега неовладяната температура вече е описвана от „Даунинг стрийт“ 10 като „треска“, оттам говорят за „симптоми“.

 

 

 
Премиерът сам съобщи на 27 март, че е дал положителна проба за коронавируса и започна да спазва карантина. Бременната съпруга на Джонсън – Кери Симъндс, също е с положителна проба за COVID-19.

 

 

 

 

Днешното извънредно правителствено заседание, посветено на борбата с коронавируса, ще бъде ръководено от министъра на външните работи Доминик Рааб.

Джонсън (55 г.) стана първият европейски лидер с положителна проба за заболяването.

 

Д-р Рупърт Бийл от Институт „Франсис Крик“ разкри, че днес ще вземат кръв от Джонсън, за да се проследи имунният му отговор на инфекцията, както и да се видят маркерите за бъбречните и чернодробните функции, тъй като е известно, че коронавирусът удря и тези органи, освен белия дроб.

 

 

 

Според медика Борис Джонсън ще мине и през ЕКГ за проверка на сърцето, както и скенер на белия дроб, за да се види състоянието на всички лобове. А несправяне със симптомите повече от 10 дни е „червена лампа“ за всеки пациент.

 

 

 

Все пак британските медии уточняват, че той е далеч от „тежко състояние“ и все още може да изпълнява функциите си, макар и от болничното легло.

 

 

 

Въпреки това вече се спрягат имената на негови временни заместници, като най-често се говори, че премиерските задължения ще се наложи да поеме финансовият министър Риши Сунак

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024