Коментари

Кажете едно „благодаря“!… Изпълнявам, генерале!

Кажете едно „благодаря“!… Изпълнявам, генерале!

59e740e45fe44600acbd9127a95cbe09

 

 

 

Кажете едно „благодаря“! Изпълнявам, генерале!

Боеко, искам да ти благодаря за много повече неща, но нека ги ограничим до десет, за да имам все някакъв шанс да разпростра енергията си, докато свърши принудителното ни заточение. пише Стоян Николов – Торлака в Биволъ.

 

 

 

1. Благодаря ти как, в ролята си на главен секретар, излови всички свои приятели, които ходеха с бухалки и събираха пари от хората, които правеха бизнес, както могат. Днес курсът на валутата е такъв, утре друг. Само за да могат едни гъзари да се стрелят по кръчмите и булевардите на столицата, а и по села и паланки. Твои съмишленици и съратници, с които сте правили застрахователен (застрелятелен) бизнес заедно. Нито един, ама нито един от тях не попадна в затвора. Ти просто ги учеше каква е йерархията.

 

 

 

 

2. Благодаря ти и за това как, като кмет на София, „усвои“. Само кажи, как да не съм ти благодарен, че едни милиони потъваха във фирми на твои дружки, а ти набара мекото на хлèба и се затича да го извадиш от фурната, преди да е спрял да пари, даже.

 

 

 

3. Благодаря ти и че за към дузина години, откакто си във властта ни срина на майната си във всички смислени сектори, които може да има една държава. Образование. Култура. Здравеопазване. Медии. И, за това, че ни го нахендри за десетилетия напред, за да не можем да се възстановим от твоята „стабилност“ ти благодаря.

 

 

 

 

4. Благодаря ти, че скапа десетки хиляди фирми. Голяма част от тях подари на свои приятели, които ти дават отчисления, защото си им подарил готов, разработен бизнес, създаден от хора, които са си скъсали гъза, за да създадат от нищото – нещо, а ти си го дал на дружките си с ролс ройсите, дето сега не ги били давали, а се оплаквали, че били обеднели.

 

 

 

5. Благодаря и че си подготвил пари за тия, дето са ти удобни, за да ги подкрепиш в кризата. Избраните. То е ясно. Ония с ролс ройсите. Защо да дадеш на някой си, дето държи селското магазинче? Просто ще му изпратиш някой от ония 880 000 човека на хранилката и всичко е наред. Ще има отчисления за теб, за хранилката, за всички кръвосмучещи. Както и на митниците, както и с еврофондовете, както и с данъците…

 

 

 

 

6. Благодаря ти за милиардите в оня гьол до БеленеБлагодаря ти и за северната, южната, не знам к’ва си тангента, за пътя до Своге, за магистрала „Хемус“, за „Ало, Ваньо“, за стабилността…

 

 

 

 

7. Благодаря и за къщата в БарЦелона. Как да не ти благодаря? Добър си, пич, даваш ни нови идеи как на си го вадим насам-натам, да плащаме с чужди пари, че даже и да се размножаваме и да доживеем старините си на топло, в приятна компания, за да не ни докопа артрит.

 

 

 

 

 

8. Благодаря ти и за това, че България вече е съседка на Малта и на Кипър ти благодаря. Изненадах се, наистина. Не знаех, че си като Симеон I и Иван Асен II, а даже и над тях и си разширил стабилната ни държава на повече от три морета. Голем си, баце, не може да ти се отрече.

 

 

 

 

9. Благодаря ти, за магнолиите, за втората дузпа, за мисирките, които те молят да те пипнат по бицепса, за Мишо Бирата, за това, че искаш да ти благодарим.

 

Биволъ, Дунав мост

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024