ОБЩЕСТВО

Мангъров: Щаба го е страх! Като не можеш да носиш отговорност, иди си, а не съсипвай всичко

Мангъров: Щаба го е страх! Като не можеш да носиш отговорност, иди си, а не съсипвай всичко

 

big_1ba8

 

 

Това, което продължаваме да не искаме да разберем е, че Ковид-19 трябва да бъде посрещнат от най-младата и най-здравата част от населението. Това са децата, техните майки и татковци, които и да се разболеят, няма да им се случи нещо кой знае какво. И смисълът на отварянето на парковете е, хората да влязат там, да се поразмешат, за да може да се получи това, което рано или късно ще се случи.

 

 

Но тези 70 на сто от хората, които трябва да преболедуват вируса, за да се свърши тази епидемия е хубаво да бъдат от тази страна на населението, където са младите, здравите и силните. Защото ако инфекцията тръгне от другата страна, там, където са старите и болните , там ще има много жертви. Смисълът на всички тези упражнения е, хората, които са в състояние да посрещнат удара, да го посрещнат. Това обясни в ефира на бТВ доц. Атанас Мангъров.

 

 

 

Начините, по които се действа при която и да е друга респираторна вирусна инфекция, тука се отхвърлят и се прави нещо ново. Навсякъде досега, когато имаме такава инфекция, тези, които са болни, трябва да се установят и изолират. Тези, които са контактни също се установяват и изолират. Никъде не  се е правело такова нещо като сега, да се заграждат толкова много здрави хора, на които им няма нищо. Говоря по принцип, не за сегашната ситуация, посочи той.

 

 

Да не мислите, че света се среща с такава епидемия за първи път. Имаме такива случаи от миналото. Другото нещо, което сега се твърди е, че не се създавали антитела срещу вируса. Това са пълни глупости, това е абсолютно невярно. Тези коронавируси са известни много отдавна и те по нищо не се отличават от другите. Тук няма нищо ново. Но ние … изведнъж нещо ни стана и забравихме всичко, което бяхме научили и започнахме от нулата, коментира доц. Мангъров.

 

 

 

Вместо медиите да успокояват хората, да дават надежда на хората при такава епидемия, сега хората се плашат, стресират се. Никой няма полза от тази работа, посочи той.

Причината за тази масова повсеместна паника навсякъде не е медицинска. Тука има политически, икономически, каквито искате други причини, но не и медицински, категоричен е той.

 

 

 

Кварцовите лампи, пиенето на дезинфектанти – всичко това са глупости, посочи Мангъров.

 

 

 

Щаба го е страх. Те са там и им плащат да носят отговорност. Но не може като носиш отговорност да съсипеш всичко, защото те е страх да носиш отговорност. като не можеш да я носиш, иди си и нека някой друг, който може, да я носи. Значи не си за тази работа, коментира доцентът.

 

 

 

След разговора ми с премиера Борисов има едно плахо отварян е- ето парковете, църквите, макар и при определени условия. Хубаво е да се отворят плувните басейни, стадионите, фитнесите. Може би не ги отварят, защото никой от щаба не спортува. ако някой от тях спортуваше, щяха да ги отворят. А това е важно, защото там ходят хора, които са млади, здрави и силни. Те е хубаво да се омешат, защото и да се заразят, нищо няма да стане. Трябва да се почне отнякъде, допълни той.

 

 

 

 

Витамин C няма как да ви спаси от коронавируса. Рано или късно той ще мине през населението на цялото земно кълбо, ако преждевременно не изчезне. Коронавирус не са пригодени към човешката популация.

 

 

 

Швеция продължава да следва своята философия, не се е отказала от либералния си подход. Аз мисля, че тя ще излезе най-леко от кризата. В Швеция има множество хора, които са на 80-90 г. с големи пенсии, които се отглеждат в домове за възрастни хора. Затова толкова много там са заразените.

 

 

 

Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Излекуваните не са излекувани. Това са хора, на които им е минало.

 

 

При критичните случаи хората са държани живи, докато излязат от това състояние, каза още Мангъров.

Поне 100-200 пъти повече са заболелите от регистрираните от COVID-19 у нас.

 

 

Би ти ви

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024